Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 37. Vergi Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlayarak vergi bilincini artırmayı hedefliyor. 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ülke genelinde düzenlenecek etkinliklerle, çocuklarda ve gençlerde vergi bilinci oluşturulması, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun teşvik edilmesi ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele bilincinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Kaynak: TRT Haber
Hafta kapsamında, “Vergi savunur”, “Vergi kavuşturur”, “Vergi korur”, “Vergi aydınlatır”, “Vergi birleştirir”, “Vergi kurtarır”, “Vergi geliştirir” sloganlarından oluşan dijital afişler hazırlandı. Bu afişler, savunma, güvenlik, adalet, eğitim, sağlık, ulaşım ve teknoloji gibi temel kamu hizmetlerinin vergilerle nasıl mümkün olduğunu vurgulayacak. Afişler, 81 ildeki defterdarlıkların internet sitelerinde ve kamu kurumlarının “outdoor TV” ekranlarında yayınlanacak.
Çocuklara yönelik olarak hazırlanan “Vergi, hayallerinizi gerçekleştirir” sloganlı dijital öğrenci afişleri de dikkat çekiyor. GİB, ayrıca e-posta abonelerine Vergi Haftası kutlama mesajları gönderdi ve yıl boyunca vergi farkındalığını artırmak ve mevzuat güncellemelerini duyurmak için bu bilgilendirme mesajlarına devam edecek. Üniversitelerde panel ve konferanslar düzenlenerek kurum ve kariyer meslekleri hakkında bilgilendirme yapılacak.
Vergi bilinci eğitimleri, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak defterdarlıklara bağlı uzman personel tarafından yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerde, verginin toplumsal hayattaki önemi, kamu hizmetlerine katkısı ve gönüllü uyum bilinci yaş gruplarına uygun bir şekilde aktarılacak. Ayrıca, işe yeni başlayan mükelleflere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenecek ve beyan, ödeme gibi vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükellefler iş yerlerinde ziyaret edilerek görüş ve önerileri alınacak.
Vergi Haftası etkinlikleri sadece bilgilendirme ve eğitimle sınırlı kalmayacak. Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig futbol müsabakalarında “Geleceğin garantisi vergilerinizdir, Vergi Haftası kutlu olsun” yazılı brandalar tribünlerde yer alacak.
SAVUNMA SANAYİ
09 Nisan 2026EKONOMİ
09 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
09 Nisan 2026GÜNDEM
09 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
09 Nisan 2026GÜNDEM
09 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
115 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
111 kez okundu
3
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
100 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
100 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
95 kez okundu