DOLAR 43,8359 0.16%
EURO 51,6656 0.07%
ALTIN 7.125,831,27
BITCOIN 29474751.07865%
Mersin
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Komisyon Raporuna Sert Tepki: ‘Sefalet Manifestosu’
5 okunma

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Komisyon Raporuna Sert Tepki: ‘Sefalet Manifestosu’

ABONE OL
20 Şubat 2026 16:56
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Komisyon Raporuna Sert Tepki: ‘Sefalet Manifestosu’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda tartışma yaratan bir raporu sert sözlerle eleştirdi. AA’da yer alan habere göre, raporun içeriğini “fikri ve vicdani olarak bir sefalet manifestosu” olarak nitelendiren Dervişoğlu, raporun hukuk devleti, demokrasi, kardeşlik, insan hakları ve Meclis üstünlüğü gibi temel kavramları zedelediğini savundu.

Dervişoğlu, raporun Türkiye’nin üniter yapısını zayıflatmaya ve ulus devlet anlayışını tartışmaya açmaya yönelik ifadeler içerdiğini öne sürdü. Özellikle, “Türkler, Kürtler, Araplar ve diğer kardeş halklar” ifadesiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının etnik topluluklar olarak tanımlanmasına tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir. Bunu söyleyen ben değil, Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kardeş halklar konfederasyonu kurmak için değil, Türk milletini yaşatmak için var olduğunu vurguladı.

Dervişoğlu, raporda geçen “Kürdün onuru, Türkün gururu korunmalı” ifadesine de itiraz etti. Bu ifadenin, devletin vatandaşlarının onur ve gururunu etnik kökenlerine göre koruyacağı anlamına geleceğini belirten Dervişoğlu, “Devletin görevi her vatandaşın onurunu ve gururunu korumaktır. Etnik kategorilere göre onur ve gurur dağıtan bir anlayış, üniter devleti değil, kimlikler federasyonunu doğurur” şeklinde konuştu.

İYİ Parti lideri, raporun “şifreli bir dil” kullandığını ve bu dilin kabul edilmesi halinde Anayasa’nın vatandaşlık tanımının, yerel özerkliğin ve nihayetinde federasyonun gündeme geleceğini ifade etti. Dervişoğlu, “103 yıllık Cumhuriyeti ve milli üniter yapıyı, bir terör örgütü elebaşının emellerine teslim etmeyeceklerini” belirterek, bu sürecin sonuna kadar karşısında olacaklarını vurguladı.

Öte yandan, haberde Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 16 yıl önce işlenen bir cinayetle ilgili son gelişmelere de yer verildi. Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) yürüttüğü çalışmalar sonucunda yakalanan 3 şüpheliden 2’sinin tutuklandığı bilgisi paylaşıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r