CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde düzenlenen ‘Millet iradesine sahip çıkıyor’ mitinginde halka seslendi. Konuşmasında yerel yönetimlerden çevre sorunlarına, işçi ölümlerinden enerji problemlerine kadar birçok konuya değinen Özel, Kocaeli’ye yönelik önemli vaatlerde bulundu.
Özel, konuşmasına ’emeğin başkenti, alın terinin başkenti, kardeşliğin başkenti’ olarak nitelendirdiği İzmit’i selamlayarak başladı. İzmit Belediyesi’nin yanı sıra Derince ve Karamürsel’i de kazandıklarını hatırlatan Özel, önümüzdeki seçimlerde halkçı belediyeciliği Kocaeli’nin tamamına yayacaklarını ifade etti. İBB örneğini vererek, belediyeye ait araçların parti teşkilatlarına tahsis edilmesine gönderme yapan Özel, ‘Anne Taksi’ uygulamasını örnek göstererek, halkçı belediyecilik anlayışının önemine vurgu yaptı.
Kocaeli’nin vergi sıralamasındaki yerine dikkat çeken Özel, şehrin yüksek vergi vermesine karşın, aldığı yatırımın yetersiz olduğunu belirtti. ‘Kocaeli kepçeyle vermiş, AK Parti çay kaşığıyla almış.’ ifadelerini kullanan Özel, sağlık hizmetleri yatırımlarındaki yetersizliğe ve metro projelerindeki gecikmelere de değindi. Trabzon örneğini vererek, AK Parti yönetimindeki şehirlerdeki metro eksikliğini eleştirdi.
Çevre sorunlarına da değinen Özel, Kartepe’deki çevre sorunlarına dikkat çekerek, ‘Kartepe’yi hurda fabrikasına teslim etmeyeceğiz.’ dedi. Ayrıca, Kocaeli’nde yaşanan elektrik kesintileri ve su sorunlarına da değinerek, bu konularda çözüm üretme sözü verdi.
Dilovası’nda yaşanan işçi ölümleri ve Gebze’deki metro inşaatında meydana gelen çökme olaylarına da değinen Özel, bu olaylarda sorumluların yargı önüne çıkarılmadığını ve ihmallerin üzerinin örtülmeye çalışıldığını savundu. Mühendisler Odası’nın uyarılarını dikkate almayanları eleştiren Özel, ‘Mühendisler odası, hiçbir partinin arka bahçesi değildir ve bunların işi, doğruyu söylemektir.’ dedi. Özel, konuşmasını 9 Mart’ı beklediklerini belirterek sonlandırdı.
SAVUNMA SANAYİ
18 gün önceEKONOMİ
18 gün önceSAVUNMA SANAYİ
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceSAVUNMA SANAYİ
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önce
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3321 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
961 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
935 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
894 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
885 kez okundu