Connect with us

Teknoloji

TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Finali…

Kocaeli’nde düzenlenen TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması finalinde, yazılım ve donanım kategorilerinde yarışan takımlar, ödüller için kıyasıya mücadele ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T3 Vakfı yetkilileri yarışmayı ziyaret ederek gençlere destek verdiler.

Paylaşan

on

TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması

TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması finali, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi kampüsünde başladı. Yarışma, “yazılım” ve “donanım” olmak üzere iki kategoride düzenleniyor. Yazılım kategorisi finaline 10 takım katılıyor. Donanım kategorisi finali ise TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde gerçekleştiriliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Sadullah Uzun, yarışmacılara yaptığı konuşmada kamu kurumlarının yarışmaya gerekli desteği verdiğini belirtti. Kuantum teknolojisine ilginin artması gerektiğini vurgulayan Uzun, TEKNOFEST’in gençlerin bu alanda derinleşmelerine, mentörlerle ve ilgili şirketlerle bağlantı kurmalarına olanak sağladığını ifade etti. Bu yıl yarışmaya donanım kategorisinin de eklendiğini ve TÜBİTAK desteğiyle ölçüm teknolojilerinde kuantumun kullanımının ele alındığını söyledi. Uzun, gelecek yıllarda daha fazla gelişme beklendiğini belirtti.

T3 Vakfı’nın Görüşü

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, TEKNOFEST’in devam ettiğini ve “TEKNOFEST Mavi Vatan” ile yeni bir ilke imza attıklarını dile getirdi. Su altı deniz teknolojileri alanında benzer bir etkinliğin dünyada olmadığını belirtti. Hıdır, henüz ticarileşmemiş alanlarda gençlerin proje geliştirmelerini önemsediklerini ve kuantum teknolojilerinin de bu alanlardan biri olduğunu vurguladı. Gençlerin üniversite çağında geleceğin teknolojilerine kafa yormalarının kıymetli olduğunu ifade etti.

ComPro Group’un Katkıları

Kuantum yarışmalarının paydaşı olan ComPro Group Genel Müdürü Murat Cantürk, etkinliğin paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’deki kuantum teknolojileri farkındalığını artırmak için 3 yıldır çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Yarışma Detayları

Yarışmada genç katılımcılar kuantum algoritmaları, optimizasyon yöntemleri ve donanım uygulamaları üzerinde çözümler geliştiriyorlar. Her iki kategoride dereceye girenlere toplam 900 bin lira ödül verilecek. Yarışma yarın sona erecek.

İlgili Konular: Bilişim Vadisi, Elvan Kuzucu Hıdır, Gebze, Kocaeli, Kuantum Teknolojileri Yarışması, Sadullah Uzun, TEKNOFEST

Kaynak

Orijinal: 🇹🇷 Türkçe → Çeviri: 🇹🇷 Türkçe

Continue Reading
Hemen Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir