İçindekiler
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması finali, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi kampüsünde başladı. Yarışma, “yazılım” ve “donanım” olmak üzere iki kategoride düzenleniyor. Yazılım kategorisi finaline 10 takım katılıyor. Donanım kategorisi finali ise TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde gerçekleştiriliyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Sadullah Uzun, yarışmacılara yaptığı konuşmada kamu kurumlarının yarışmaya gerekli desteği verdiğini belirtti. Kuantum teknolojisine ilginin artması gerektiğini vurgulayan Uzun, TEKNOFEST’in gençlerin bu alanda derinleşmelerine, mentörlerle ve ilgili şirketlerle bağlantı kurmalarına olanak sağladığını ifade etti. Bu yıl yarışmaya donanım kategorisinin de eklendiğini ve TÜBİTAK desteğiyle ölçüm teknolojilerinde kuantumun kullanımının ele alındığını söyledi. Uzun, gelecek yıllarda daha fazla gelişme beklendiğini belirtti.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, TEKNOFEST’in devam ettiğini ve “TEKNOFEST Mavi Vatan” ile yeni bir ilke imza attıklarını dile getirdi. Su altı deniz teknolojileri alanında benzer bir etkinliğin dünyada olmadığını belirtti. Hıdır, henüz ticarileşmemiş alanlarda gençlerin proje geliştirmelerini önemsediklerini ve kuantum teknolojilerinin de bu alanlardan biri olduğunu vurguladı. Gençlerin üniversite çağında geleceğin teknolojilerine kafa yormalarının kıymetli olduğunu ifade etti.
Kuantum yarışmalarının paydaşı olan ComPro Group Genel Müdürü Murat Cantürk, etkinliğin paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’deki kuantum teknolojileri farkındalığını artırmak için 3 yıldır çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Yarışmada genç katılımcılar kuantum algoritmaları, optimizasyon yöntemleri ve donanım uygulamaları üzerinde çözümler geliştiriyorlar. Her iki kategoride dereceye girenlere toplam 900 bin lira ödül verilecek. Yarışma yarın sona erecek.
İlgili Konular: Bilişim Vadisi, Elvan Kuzucu Hıdır, Gebze, Kocaeli, Kuantum Teknolojileri Yarışması, Sadullah Uzun, TEKNOFEST
Orijinal: 🇹🇷 Türkçe → Çeviri: 🇹🇷 Türkçe
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
5406 kez okundu
2
Elektrikli Otomobil Pazarında Rekabet Kızışıyor: İşte En İyi 10 Model
4553 kez okundu
3
Aselsan’ın Büyük Günü: Cumhurbaşkanı Erdoğan Çelik Kubbe Bileşenlerini ve Yeni Ürünü Duyuracak
1355 kez okundu
4
ALTAY Tankı Eğitimleri Yerli Teknolojilerle Güçleniyor
957 kez okundu
5
Türkiye’nin En Büyük Özel Sektör Uydusu FGN-100-D2 Uzayda Göreve Başladı
953 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.