Adana merkezli akaryakıt şirketi Daspet, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. Şirket, 2013 yılında kurulmuş ve kısa sürede bölgenin önde gelen markaları arasına girmişti.
Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Daspet Akaryakıt ve LPG Dağıtım Tİcaret Anonim Şirketi’ne 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu karar, İcra ve İflas Kanunu’nun 287. maddesi çerçevesinde alındı. Alacaklıların, ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde konkordato talebine itiraz etme hakkı olduğu açıklandı. Aksi takdirde, süreç devam edecek.
Daspet Akaryakıt, kuruluşundan itibaren bölgesel pazarda hızlı bir büyüme göstermiş ve istasyon sayısını artırmıştı. Şirket, geçmişte Türkiye genelindeki istasyon sayısını %25 artırmayı hedeflediğini duyurmuştu. Adana ve çevre illerde faaliyetlerini genişletmek için çalışmalar yürütülmüştü. Fakat son yıllarda yaşanan ekonomik zorluklar ve sektördeki dalgalanmalar, şirketin mali yapısını olumsuz etkiledi. Bu durum, şirketin hedeflerine ulaşmasını engelledi.
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
5566 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
4979 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
4176 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
3641 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
3627 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.