Günümüzde, Trabzon’un Yomra ilçesinde uzun yıllardır hoparlörlerle yapılan cenaze anonsları, vatandaş şikayetleri üzerine SMS sistemine geçiyor. Yıllardır süregelen bu uygulama, artık yerini kısa mesajlara bırakacak.
Sabah erken saatlerde başlayan ve bazen 30 dakikayı aşan anonslar, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler nedeniyle kaldırılıyor. Belediye kayıt sistemine kayıtlı vatandaşlara cenaze bilgileri SMS ile gönderilecek. Bu yeni sistemle, ilçedeki ses kirliliğinin azaltılması hedefleniyor. Ancak, 31 Aralık tarihine kadar anonslu cenaze duyuruları devam edecek.
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, uzun anonsların anlaşılmadığına dair şikayetler aldıklarını vurguladı. Başkan Bıyık, “Bu sadece Türkiye’de cenaze anonsu yapmayan tek ilçe Yomra değil. Yüzlerce ilçede cenaze anonsu yapılmayan çok ilçe var.” dedi. Ayrıca, ilçenin turizm merkezi olduğunu ve yaz aylarında nüfusun 100 bini aştığını, bu nedenle anonsların rahatsızlık verdiğini belirtti. Yeni sistemle yaklaşık 25 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Sistemde 40 bine yakın telefon numarası bulunduğunu ve isteyenlerin mesaj alacağını açıkladı. Başkan Bıyık, teknolojik gelişmelere ayak uydurmanın ve ses kirliliğini azaltmanın önemini vurguladı.
Bazı vatandaşlar ise anons sisteminin devam etmesi gerektiğini savundu. İlçede oturan İsmail Sürmeneli, anonsların kaldırılmaması gerektiğini, insanların son görevlerini yerine getirebilmesi için cenaze haberini duyması gerektiğini ifade etti. Mustafa Korkmaz ise SMS ile gelen mesajı fark etmeme ihtimaline dikkat çekerek, anons sisteminin daha etkili olduğunu belirtti.
Doğrusu, yeni uygulama 31 Aralık’a kadar deneme sürecinden geçecek. Köylere ulaşım oranı düşük olursa, merkezdeki anons sistemi kaldırılarak köylerde devam edilecek.
SAVUNMA SANAYİ
04 Haziran 2026EKONOMİ
04 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
04 Haziran 2026GÜNDEM
04 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
04 Haziran 2026GÜNDEM
04 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4882 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3368 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3276 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3275 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3275 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.