Bursa’da yaşayan 73 yaşındaki Ersin Aşka, yapay zekâ teknolojisiyle oluşturulmuş sahte bir yatırım videosuna kandı. Sosyal medyada karşılaştığı videoda ünlülerin konuşturulduğu yatırım teklifine inanan Aşka, 10 bin 200 lirasını dolandırıcılara aktardı. Ancak, dolandırıcıların e-Devlet şifresini istemesiyle durumu fark etti. Aşka, hemen karakola giderek şikayette bulundu.
Aşka, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. “Ben yapay zekâyla yaptıklarını hiç anlamadım. Dolandırıldığımı, e-Devlet şifremi istediklerinde fark ettim. Polise şikâyet ettim, ekipler sağ olsun benimle ilgilendiler. Beni tuzağa düşürdüler, başkaları düşmesin,” dedi. Polis ekipleri, paraları alan dolandırıcıları yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Bu olay, yapay zekânın dolandırıcılık amaçlı kullanımının tehlikesini bir kez daha gözler önüne serdi. Doğrusu, bu tür dolandırıcılıkların önlenmesi için daha fazla önlem alınması şart.
SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026EKONOMİ
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Temmuz 2026GÜNDEM
17 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5235 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3883 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3644 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3639 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3636 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.