İngiltere merkezli otomobil üreticisi Jaguar Land Rover (JLR), maruz kaldığı siber saldırı nedeniyle üretim duruşunu 1 Ekim tarihine kadar uzattı. Sky News açıkladı ki, hacker’ların şirket bilgisayar sistemlerini ele geçirmesinin ardından fabrikalardaki üretim hatları haftalardır kapalı. Yönetim, binlerce işçiyi geçici olarak izne gönderdi.
Range Rover, Discovery, Defender ve Jaguar modellerinin üretimi durdu. Bu durumun yaklaşık 50 bin aracın üretimini engellemesi bekleniyor! Bu da şirket için milyarlarca sterlinlik satış kaybına yol açacak gibi görünüyor.
Uzmanlar, bu süreçte otomobil devinin tedarikçilerinin de ciddi mali baskı altında olduğunu bildirdi. Hatta bazı küçük tedarikçilerin dış destek olmadan iflas riskiyle karşı karşıya kalabileceği belirtildi. Bu durum, otomotiv sektöründe önemli bir sorunu ortaya koyuyor.
Anlaşılan o ki, siber saldırıların etkileri sadece üretimle sınırlı değil. Doğrusu, tedarik zincirinin tümünü tehdit eden bir durum söz konusu. Böylece, sektörün siber güvenliğe daha fazla yatırım yapması gereği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026EKONOMİ
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
4978 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
4378 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
3564 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
3027 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
3007 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.