Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bazı basın organlarında yer alan ‘TMO’ya ait buğdaylara haciz uygulandı’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Açıklamada, haciz işlemlerinin ilgili bir firmanın borçlarına karşılık buğday alacaklarına yönelik olduğu vurgulandı.
TMO’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, haciz işlemlerinin Kurum ile bir ilgisi olmadığı belirtildi. 7 Ocak 2025 tarihinde imzalanan peşin satış sözleşmeleri kapsamında, buğday bedelinin ilgili firma tarafından TMO’ya eksiksiz ödendiği bildirildi. Ancak, söz konusu firmanın bankalara ve çeşitli şirketlere olan borçları nedeniyle, firmanın TMO’dan olan buğday alacağına Mardin ve Şanlıurfa İcra Müdürlüklerince haciz uygulandı.
Açıklamada ayrıca, haciz işlemlerinin TMO’ya ait stoklara değil, yalnızca ilgili firmanın borçlarına karşılık buğday alacaklarına yönelik olduğu ifade edildi. TMO, süreci titizlikle takip ettiğini ve tüm yasal yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirdiğini açıkladı. Doğrusu, bu açıklama ile kamuoyundaki belirsizlik giderilmiş oldu. Bu durum, önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Dikkat çeken bir nokta ise, peşin satış sözleşmesinin varlığıdır.
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
5407 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
4813 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
4012 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
3476 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
3462 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.