İstanbul Güngören’de meydana gelen olayda, 17 yaşındaki Atlas Çağlayan, çıkan kavgada hayatını kaybetti. Olay, 14 Ocak günü saat 20.20 sıralarında Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Emek Sokak’ta yaşandı.
‘Yan Bakma’ İddiası Kavgayı Tetikledi
İddiaya göre, daha önceden tanıştığı belirtilen iki grup arasında, bir kafeden çıktıktan sonra ‘yan baktı’ tartışması başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüştü. 15 yaşındaki E.Ç., üzerinde taşıdığı sustalı tabir edilen bıçakla Atlas Çağlayan’ı göğsünden yaraladı.
Hastanede Yapılan Müdahaleler Yetersiz Kaldı
Ağır yaralanan Atlas Çağlayan, olay yerine çağrılan ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından polis ekipleri şüpheli E.Ç.’yi gözaltına alarak cezaevine gönderdi.
Acılı Anne Adalet İstiyor
Atlas’ın annesi Gülhan Çağlayan, yaşadığı acıyı dilemekle adalet istedi. “Atlas’ım için adalet istiyorum. Oğlum, her günkü kafenin caniler tarafından bıçaklandı. Bizim sesimizin duyulmasını istiyorum. Benim çocuğuma bunları yapan kişiler 15 yaşında, ama 15 yaşında çocuklar değiller, 15 yaşında caniler. Ben çocuğunu büyüttüğü yere koydum. Benim yavrum toprak oldu, onlar da bir ömür o cezayı çeksinler,” dedi. Ayrıca, yılın olay yerinde gittiğinde çekişebildiğini, yüzünün çoğunluğunun olduğunu ve bütün kanının bittiğini söyledi. Ambulansın geç geldiğini de söyleyerek anne, hastanede yapılan ameliyatın ardından yarım saat bile yaşayamadığını ifade etti. Öyleki anne Çağlayan, “Benim çocuğumun elinde neden bıçak yoktu” diyerek feryat etti.
Yasemin Minguzzi’den Taziye Mesajı
Umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Yasemin Minguzzi, anne Gülhan Çağlayan’a mesaj atarak acısını paylaştı. Minguzzi, dönüşte Çağlayan’ı ziyaret edenlerin ve kutsal topraklarda hem Atlas Çağlayan’ın hem de ailesi için dua ettiğini söyledi. Anne Çağlayan ise mesajlara teşekkür ederek kapısının açık olduğunu belirtti.
Vali Gül’den Aileye Taziye Ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, hayatını kaybeden Atlas Çağlayan’ın ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti. Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük ve Güngören Belediye Başkanı Dr. Mim. Bünyamin Demir de yer aldı. Vali Gül, adli sürecin devam ettiğini ve suçluların hak ettikleri cezaya tabi tutulmaları için sürecin kararlılığının sürdürüldüğünü açıkladı. Vali Gül, “Başsağlığımız ilettik. Hepimiz çok başarılıyız. Adli sürecimiz devam ediyor. Bunun ötesinde biz her şey acısını daha da derinleştirecek hem de magazinleştirme niyetimiz de yok. Ciddi bir olay, acı bir olay. ” dedi
SAVUNMA SANAYİ
08 Haziran 2026EKONOMİ
08 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Haziran 2026GÜNDEM
08 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Haziran 2026GÜNDEM
08 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4915 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3413 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3311 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3310 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3308 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.