İzmir’in Bornova ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının perde arkası aralandı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, cinayetin bir suç örgütünün talimatıyla işlendiği ve asıl hedefin yanlışlıkla vurulduğu ortaya çıktı. Habertürk’ün AA kaynaklı haberine göre, saldırıda 16 şüpheli tutuklandı.
Olay, 3 Şubat’ta Bornova’da meydana geldi. Evinden işe gitmek üzere çıkan 23 yaşındaki Sinan Ümit, otomobilden inen şüphelilerin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Ümit, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda, saldırıyı gerçekleştirenlerin E.M, İ.B. ve B.T. olduğu belirlendi. Şüphelilerin, bir organize suç örgütünden aldıkları talimat doğrultusunda cinayeti işledikleri tespit edildi. Örgütün diğer üyelerinin ise saldırganların kaçmasına ve saklanmasına yardım ettiği ortaya çıkarıldı.
Polis ekipleri, özel harekat destekli İzmir ve Aydın’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, saldırıyı gerçekleştiren E.M, İ.B. ve B.T. dahil olmak üzere toplam 16 şüpheli yakalandı. Aramalarda 2 adet pompalı tüfek ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.
Soruşturmanın en dikkat çekici noktası ise, saldırının asıl hedefinin Sinan Ümit olmadığı gerçeği oldu. Polis ekipleri, suç örgütünden aldıkları talimat doğrultusunda mahalleye giden şüphelilerin, evden çıkan Sinan Ümit’i asıl hedefle karıştırdıklarını ve bu nedenle cinayeti işlediklerini belirledi. Bu durum, olayın planlı bir cinayet olmakla birlikte, bir kimlik karışıklığı sonucu işlendiğini ortaya koydu.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer suç örgütüyle bağlantılı diğer kişilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, Hatay’da yaşanan ve bir kargo çalışanı ile bir vatandaş arasında çıkan telefon ekranı tartışmasının kavgaya dönüşmesi ve sokağın adeta bir boks ringine dönmesi de İHA tarafından görüntülendi.
SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026EKONOMİ
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4761 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2454 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2399 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2357 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2357 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.