Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray MCT Technic, I Grubu’ndaki dördüncü hafta maçında Fransa temsilcisi Le Mans Sarthe Basket’i deplasmanda 94-81 mağlup etti. Bu önemli galibiyetle sarı-kırmızılılar, gruptaki dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde etti. Fransız ekibi ise bu sonuçla ilk yenilgisini tatmış oldu.
Karşılaşma boyunca üstün bir performans sergileyen Galatasaray, özellikle hücumdaki etkinliğiyle dikkat çekti. Maçın başından itibaren kontrolü elinde tutan temsilcimiz, skor üstünlüğünü koruyarak galibiyete uzanmayı başardı. Le Mans cephesinde ise Grasshoff 1, Williams 8, Hudgins 10, DiLeo 18, Thomas 8, Borgues 3, Berhanemeskel 15, Doumbia 3, Yeguete 8 ve Dufeal 7 sayıyla mücadele etti.
Galatasaray MCT Technic’te ise Can Korkmaz 8, Palmer 15, Petrucelli, Gillespie 6, White 11, Robinson 2, McCollum 19, Meeks 5, Buğrahan Tuncer 22 ve Muhsin Yaşar 6 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Takımın dengeli hücum performansı ve oyuncuların skor katkısı, galibiyetin temelini oluşturdu.
Maçın hakemleri Peter Praksch (Macaristan), Andris Aunkrogers (Letonya) ve Lorenzo Baldini (İtalya) oldu. Hakemlerin yönetimi, karşılaşmanın akışını etkilemeden, adil bir oyun ortamı sağlamaya yönelikti.
Bu sonuçla Galatasaray MCT Technic, gruptaki iddiasını güçlendirirken, bir üst tura yükselme yolunda önemli bir avantaj elde etti. Takımın performansı, taraftarlar arasında büyük bir coşku yarattı ve gelecek maçlar için umutları artırdı. Maçın detayları ve oyuncuların performansları, basketbolseverler tarafından yakından takip edildi.
Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Berlin Devlet Müzelerine bağlı Vorderasiatisches Museum iş birliğiyle hazırlanan “Toplumun Keşfi: 12 Bin Yıl Önce Göbeklitepe ve Taş Tepelerde Yaşam” sergisinin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Berlin’de gerçekleştirildi. Bu önemli etkinlik, Türkiye’nin kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtma çabalarına bir örnek teşkil ediyor.
SAVUNMA SANAYİ
16 Mayıs 2026EKONOMİ
16 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
16 Mayıs 2026GÜNDEM
16 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
16 Mayıs 2026GÜNDEM
16 Mayıs 2026
1
Sarunas Jasikevicius’tan Duygusal Zafer: Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final-Four’da! (Zalgiris Kaunas Değerlendirmesi)
960 kez okundu
2
Filistin Futbol Federasyonu’ndan FIFA ve UEFA’ya İsrail Çağrısı
459 kez okundu
3
Deniz Çoban’dan Derbi Yorumu: Galatasaray-Beşiktaş Maçı Tekrar Edilebilir!
454 kez okundu
4
Defne Kurt, Avrupa Rekoruyla Dünya Şampiyonu Oldu!
442 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.