Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, Türkiye genelinde yankı uyandıran bir operasyona imza attı. Kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran kişilere hat temin eden şüphelilere yönelik Çorum merkezli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alınırken, dolandırıcılık çetelerine sağladıkları GSM hatları aracılığıyla 139 milyon liralık haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.
Çorum İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin dolandırıcılara yaklaşık 800 farklı GSM hattı sağladığı belirlendi. Bu hatlar kullanılarak 48 farklı ilde 160 dolandırıcılık olayı gerçekleştirildiği ve bu olaylardan yaklaşık 139 milyon lira haksız kazanç sağlandığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, ifade işlemleri için Çorum İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. Operasyonun, dolandırıcılık suçlarına karşı yürütülen mücadelenin önemli bir parçası olduğu belirtiliyor.
Bu arada, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarında devir teslim törenleri gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, görevini Mustafa Çiftçi’ye devretti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise görevini Akın Gürlek’e devretti. Bu gelişmeler, devlet kademelerindeki değişimlerin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.
Dolandırıcılık Mağdurlarına Uyarı
Yetkililer, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve para talep eden kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bu tür durumlarda, derhal emniyet birimlerine başvurulması gerektiği vurgulandı. Dolandırıcıların kullandığı yöntemler sürekli değişmekle birlikte, vatandaşların bilinçli olması ve şüpheli durumlarda temkinli davranması büyük önem taşıyor.
Haber Kaynağı: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
01 Temmuz 2026EKONOMİ
01 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
01 Temmuz 2026GÜNDEM
01 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
01 Temmuz 2026GÜNDEM
01 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5089 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3667 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3491 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3491 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3488 kez okundu