Didim Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, yurt dışı vize başvurusu yapmak isteyen vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik gerçekleştirdiği operasyonla büyük bir başarıya imza attı. Resmi vize başvuru sitelerini kopyalayarak sahte internet siteleri oluşturan ve bu siteler üzerinden “vize ücreti” adı altında para talep eden şüpheliler, 60 kişiyi dolandırarak yaklaşık 1 milyon 700 bin TL haksız kazanç elde etti.
DHA’nın haberine göre, Aydın merkezli operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Bilecik ve Tekirdağ’da eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyon kapsamında 16 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin kullandığı 6 sahte internet sitesine erişim engeli getirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir şüphelinin adli işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi. Operasyonun, vize dolandırıcılığı mağdurları için önemli bir gelişme olduğu belirtilirken, yetkililer vatandaşları resmi başvuru kanallarını kullanmaları konusunda uyardı.
Dolandırıcıların kullandığı yöntemler arasında, resmi vize başvuru sitelerinin birebir kopyaları oluşturmak, sahte iletişim bilgileri kullanmak ve cazip fiyatlarla vatandaşları tuzağa düşürmek yer alıyordu. Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunması ve şüpheli durumlarda yetkililere başvurulması büyük önem taşıyor.
Yetkililer, vatandaşların vize başvurularını yaparken resmi başvuru sitelerini kontrol etmelerini, güvenilir kaynaklardan bilgi almalarını ve ödeme yapmadan önce sitenin güvenilirliğini teyit etmelerini tavsiye ediyor. Ayrıca, kişisel bilgilerin ve banka bilgilerinin paylaşımında son derece dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.
Bu operasyon, siber suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilirken, benzer dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilmesi için çalışmaların devam edeceği belirtildi.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
01 Temmuz 2026EKONOMİ
01 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
01 Temmuz 2026GÜNDEM
01 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
01 Temmuz 2026GÜNDEM
01 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5090 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3669 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3492 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3492 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3489 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.