Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu tarafından hazırlanan “Terörsüz Türkiye” raporunun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Kurtulmuş, komisyon toplantısına başkanlık ettikten sonra yaptığı açıklamada, raporun 7 ana başlık altında toplandığını belirtti.
Kurtulmuş, raporun içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi: “Rapor 7 bölümden oluşmaktadır. İkinci bölümde komisyonun temel hedefleri, üçüncü ana başlığımızda kardeşlik hukuku, dördüncü başlığımız mutabakat alanları, beşincisi PKK’nın kendisini feshetmesi, altıncısı yasal düzenlemeler, yedincisi ise demokratik düzenlemelerdir. Bu ana raporun eki olarak 5 ek yapıldı.”
Raporun hazırlanış amacı ve içeriği, Türkiye’nin terörle mücadele stratejisine yönelik önemli ipuçları sunuyor. Komisyonun temel hedeflerinin belirlenmesi, kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi, mutabakat alanlarının oluşturulması, PKK’nın terör faaliyetlerinin sonlandırılması, yasal ve demokratik düzenlemelerin yapılması gibi konular, raporun ana eksenini oluşturuyor. Bu kapsamda, yasal düzenlemelerin ve demokratik adımların atılması, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve çözüm odaklı yaklaşımını gösteriyor.
Raporun hazırlanması sürecinde, farklı kesimlerin görüşlerinin alınması ve geniş bir katılımın sağlanması hedeflenmiş olabilir. Bu durum, raporun kapsamını ve etkisini artırarak, terörle mücadelede toplumsal mutabakatın sağlanmasına katkı sağlayabilir. Raporun detaylarının kamuoyuyla paylaşılması, şeffaflık ilkesine uygun bir yaklaşımı temsil ediyor ve vatandaşların konuyla ilgili bilgi sahibi olmasını sağlıyor.
Öte yandan, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda yakalanan 8 şüpheliden 6’sının tutuklanması haberi de gündeme geldi. Bu tür olaylar, toplumun güvenliğini ve huzurunu tehdit eden suçlarla mücadeledeki kararlılığı gösteriyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026EKONOMİ
13 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026GÜNDEM
13 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026GÜNDEM
13 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5192 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3825 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3597 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3595 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3591 kez okundu