Samsun’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, bir vatandaşı 3 milyon TL dolandırdı. Olayla ilgili olarak 2’si suça sürüklenmiş çocuk olmak üzere 3 şüpheli tutuklandı. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Vezirköprü ve Havza İlçe Emniyet Müdürlükleri ile iş birliği yaparak operasyon düzenledi.
Vezirköprü ilçesinde bir vatandaşın dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar hızlandırıldı. Yapılan araştırmalar neticesinde, şüphelilerden birinin yeni bir dolandırıcılık eylemi için il dışından Samsun’a geldiği tespit edildi. Havza ilçesinde düzenlenen operasyonla şüpheli gözaltına alınırken, 2 milyon TL’lik bir dolandırıcılık girişimi de engellendi.
Operasyonun devamında İ.M. (20) de yakalandı. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’sinin suça sürüklenen çocuk olduğu belirlendi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise yaklaşık 300 bin TL değerinde ziynet eşyası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Ele geçirilen deliller, soruşturmanın seyrini etkileyecek önemli bulgular olarak değerlendiriliyor.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bu gelişme, Samsun’da dolandırıcılık suçlarına karşı yürütülen mücadelenin önemli bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere karşı temkinli olunması ve şüphelenilen durumlarda derhal güvenlik güçlerine haber verilmesi gerektiği vurgulanıyor.
Dolandırıcılık mağduru olan vatandaşın yaşadığı maddi kayıp, soruşturmanın hassasiyetini artırırken, güvenlik güçlerinin suçluları yakalamadaki kararlılığı takdir topluyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesiyle yeni bilgilere ulaşılması bekleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026EKONOMİ
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4850 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2615 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2565 kez okundu
4
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2559 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
2558 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.