İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen uyuşturucu madde ticaretiyle mücadele çalışmaları kapsamında, 5 ilde eş zamanlı dev bir operasyon gerçekleştirildi. Adana, Balıkesir, Nevşehir, Çanakkale ve Bursa illerinde önceden belirlenen 93 adrese yapılan baskınlarda, uyuşturucu satıcılarına büyük bir darbe vuruldu.
Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli bir şekilde yürütüldü. Toplamda 108 asayiş timi ve 14 komando timinden oluşan 635 jandarma personeli görev aldı. Ekiplere, 13 özel eğitimli narkotik arama köpeği de destek verdi. Jandarma ekipleri, saha araştırmaları, analiz ve takip faaliyetlerini büyük bir titizlikle yürüterek, şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Suç faaliyetlerinin her aşamasının delillendirilmesinin ardından düğmeye basıldı ve operasyonlar başlatıldı.
Operasyonlar sonucunda, uyuşturucu satıcısı oldukları değerlendirilen 346 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Elde edilen bulgular arasında 83 bin 625 adet uyuşturucu hap, 11 kilogram çeşitli uyuşturucu madde, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ile uyuşturucu kullanma aparatı ve hassas teraziler yer aldı. Bu operasyonlar, uyuşturucu madde ticaretine karşı yürütülen mücadelenin ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi.
İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları aralıksız devam edecek. Bu tür operasyonların, toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu madde ticaretinin önüne geçilmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. Operasyonlar, suç örgütlerinin çökertilmesi ve uyuşturucu madde arzının kesilmesi açısından büyük önem taşıyor. Jandarma Genel Komutanlığı’nın, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu tacirleriyle mücadelesi kararlılıkla sürdürülüyor.
SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026EKONOMİ
13 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026GÜNDEM
13 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Temmuz 2026GÜNDEM
13 Temmuz 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3826 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3596 kez okundu
3
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3592 kez okundu
4
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3592 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3591 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.