İstanbul Beyoğlu’nda, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un da dairelerinin bulunduğu, 53 yıllık Taray Apartmanı için yıkım kararı kapıda. 2022’de ‘riskli yapı’ kararı verilen 18 dairelik apartmanla ilgili süreçte önemli bir aşamaya gelindi. DHA’nın haberine göre, binanın yıkılması gerektiği yönündeki bilirkişi raporu sonrası, mahkemenin yıkım kararını onaylaması bekleniyor.
Taray Apartmanı’nda yaşayanların güçlendirme talebiyle açtığı dava yaklaşık 4 yıldır devam ederken, 5 Şubat’ta hazırlanan 4. bilirkişi raporu, binanın konumu ve fiziki koşulları nedeniyle güçlendirmenin yetersiz olacağını, yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Bu rapor, yıkım kararının kesinleşmesi yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Orhan Pamuk’un avukatı Hikmet Güngör, 26 Mart’ta görülecek duruşmada tedbir kararının kaldırılıp yıkım sürecinin başlayacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Güngör, “Bilirkişi raporunda açık bir şekilde binanın yıkılması gerektiği belirtiliyor. Dava, 26 Mart tarihinde görülecek. En geç 26 Mart tarihinde mahkeme, bu dosya ile ilgili tedbir kararını kaldırır ve yıkım başlar diye düşünüyoruz” dedi.
Güngör, binanın yıkılarak müze yapılacağı yönündeki iddialara da açıklık getirdi. “Riskli yapının ne olacağına kat malikleri toplantı yaparak karar vermek zorundadır” diyen Güngör, bu tür spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Pamuk’un ve eşinin, riskli bir binada yaşamak istememeleri ve güçlendirme yerine yeniden inşa edilmesini istemeleri de Güngör tarafından dile getirildi. Avukat, İdare Mahkemesi’nin riskli yapı kararına karşı açılan davaları reddettiğini de hatırlattı.
Apartman sakinlerinin yıkıma karşı açtığı davalar ve alınan tedbir kararları nedeniyle süreç uzamış, ancak son bilirkişi raporları ve İdare Mahkemesi’nin kararları, yıkım kararının kesinleşmesi yönünde önemli bir işaret olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmeler, Taray Apartmanı’nın geleceği ve mülk sahiplerinin alacağı kararlar açısından kritik bir döneme girildiğini gösteriyor.
SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026EKONOMİ
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4851 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2648 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2598 kez okundu
4
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
2591 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar
2590 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.