Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Yağışların ise genellikle yağmur şeklinde olacağı, ancak özellikle Trakya ve İstanbul’un batı ve kuzey kesimlerinde bu gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur şeklinde görüleceği öngörülüyor.
Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri ise Kocaeli ve Sakarya’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yağışlı havanın önümüzdeki günlerde doğuya doğru hareket etmesiyle birlikte, 1 Mart 2026 Pazar günü itibarıyla bölgede yağışların yerini yağışsız bir döneme bırakması bekleniyor. Bu dönemde yer yer pus ve sis gibi görüş mesafesini azaltan meteorolojik hadiselerin görülebileceği ve atmosferdeki kirletici maddelerin artışı nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.
Açıklamada, pazar gününden itibaren hava sıcaklıklarının artacağı, mevsim normallerine yaklaşacağı ve hatta yer yer üzerine çıkabileceği belirtiliyor. Ancak, yağışsız dönemde gündüz sıcaklıklarında bir miktar artış beklenirken, gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor. Bu durum, özellikle düşük sıcaklıklar ve kar yağışına bağlı olarak buzlanma ve don olaylarına yol açabileceğinden, ulaşımda aksamalar ve zirai faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde zirai don riskine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor.
26 Şubat – 5 Mart 2026 tarihleri arasında Marmara Bölgesi’nde beklenen en düşük hava sıcaklıkları şu şekilde:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgâr ve fırtınaya ilişkin yapılacak olan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilmesi önem arz ediyor. Vatandaşların, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları gerekiyor.
Öte yandan, Antalya’da yaşanan fırtınalı havada, Konyaaltı Sahili’nde denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren bir güvenlik görevlisi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bu acı olay, hava koşullarının insan hayatı üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.
SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026EKONOMİ
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4851 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
2658 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
2608 kez okundu
4
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
2601 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar
2600 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.