Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşanan bir trafik olayı, ehliyetsiz sürücülere yönelik uygulanan cezaların ne kadar yüksek olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekiplerinin rutin trafik denetimleri sırasında, ‘dur’ ihtarına uymayan bir motosiklet sürücüsü, polisi peşine taktı. Yaşanan kovalamaca yaklaşık 5 kilometre sürdü.
Olay, Sinanbey Mahallesi Zafer Caddesi üzerinde meydana geldi. Polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü, kaçmaya başladı. Ekiplerin takibi sonucu sürücü, motosikletini bırakarak yaya olarak kaçtı. Yapılan incelemelerde motosikletin Muhammed H.’ye ait olduğu belirlendi. Olay yerine gelen motosiklet sahibi, motosikleti oğlu Abdulgani H.’nin (25) kullandığını belirtti.
DHA’nın haberine göre, sürücü Abdulgani H.’ye çeşitli trafik ihlallerinden dolayı rekor miktarda ceza kesildi. Sürücüye, ‘dur’ ihtarına uymamaktan 200 bin lira, abart egzoz kullanmaktan 16 bin lira, sigorta ve muayenesiz araç kullanmaktan 7 bin lira, ehliyetsiz araç kullanmaktan ise 40 bin lira olmak üzere toplam 263 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, motosikletin sahibi Muhammed H.’ye de 40 bin lira para cezası kesildi. Böylece, toplam ceza miktarı 303 bin liraya ulaştı.
Olayın ardından motosiklet, 90 gün süreyle trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Öte yandan, Artvin’in Hopa ilçesinde de üzücü bir trafik kazası yaşandı. İHA’nın haberine göre, yol kenarında park halinde bulunan bir tıra arkadan çarpan otomobilde bulunan 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Trafik denetimlerinin ve cezaların, trafik kurallarına uyulması konusunda caydırıcı bir etki yaratması hedefleniyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
25 gün önceEKONOMİ
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önce
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3471 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1116 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1088 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1049 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1041 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.