Bolu Belediye Başkanı ve eski CHP milletvekili Tanju Özcan, sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımla gözaltına alındığını duyurdu. Habertürk’ün haberine göre, Özcan, paylaşımında jandarma tarafından gözaltına alındığını belirtti. Özcan ile birlikte 13 kişinin daha gözaltına alındığı bilgisi de paylaşıldı.
Gözaltı Sebebi ve Özcan’ın Açıklaması
Tanju Özcan, gözaltına alınmasıyla ilgili ikinci bir paylaşım yaparak, gözaltına alınma nedenine açıklık getirdi. Özcan, paylaşımında, “Memleketimde binlerce öğrenciye burs verildiği için gözaltına alındım. Bu benim için onurdur” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, gözaltına alınmasının temel sebebinin, öğrencilere sağlanan burslarla ilgili olabileceğine işaret ediyor.
Olayla İlgili Gelişmeler
Olayla ilgili detaylar henüz netleşmezken, gözaltına alma işleminin hangi gerekçelerle yapıldığı ve diğer 13 kişinin hangi suçlamalarla karşı karşıya olduğu merak konusu. Konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği ve kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edeceği belirtiliyor. Habertürk’ün haberine göre, yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gelişmelerle ilgili yeni bilgiler geldikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Özcan’ın Siyasi Kariyeri
Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Daha önce CHP’den milletvekili olarak da görev yapmış olan Özcan, siyasi arenada aktif bir figür olarak tanınıyor. Özcan’ın gözaltına alınması, siyasi çevrelerde de yankı uyandırmış durumda. Olayla ilgili farklı kesimlerden açıklamaların gelmesi bekleniyor.
Gelişmeler Habertürk tarafından yakından takip edilmekte ve kamuoyuna duyurulmaktadır.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
15 Temmuz 2026EKONOMİ
15 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Temmuz 2026GÜNDEM
15 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Temmuz 2026GÜNDEM
15 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5212 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3850 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3618 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3615 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
3612 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.