Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” başlıklı bildiri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiriye imza atan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
MEB’in suç duyurusu dilekçesinde, bildiride yer alan ifadelerin toplumsal barışı bozmaya yönelik olduğu ve kamu idaresine yönelik ağır ithamlar içerdiği belirtildi. Özellikle, bildiride kullanılan “gerici azınlığın provokasyonu” ve “şeriatçı dayatmalar” gibi ifadeler, soruşturmanın temelini oluşturuyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlandı. Başsavcılığın talimatıyla emniyet birimleri tarafından yürütülen ifade alma işlemleri bugün itibarıyla başladı. İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından hazırlanan evraklar, dava açılıp açılmayacağına karar verilmek üzere savcılığa gönderilecek.
Soruşturma, Türkiye’deki laiklik tartışmalarının ve ifade özgürlüğü konusunun yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Bildirinin içeriği ve suçlamalar, kamuoyunda farklı görüşlerin ortaya çıkmasına yol açtı. Soruşturmanın sonuçları, gelecekte benzer olaylara emsal teşkil etmesi açısından önem taşıyor.
Bu gelişmeler, Türkiye’deki siyasi ve toplumsal atmosferin hassasiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Hukuki süreçlerin nasıl sonuçlanacağı ise merakla bekleniyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026EKONOMİ
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
130 kez okundu
2
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
125 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
108 kez okundu
4
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
105 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
100 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.