Futbol dünyası, FIFA’nın yeni ofsayt kuralı kararıyla büyük bir değişime hazırlanıyor. FIFA Geliştirme Direktörü Arsene Wenger’in öncülüğünde hazırlanan yeni düzenleme, ofsayt kararlarını kökten değiştirecek. Artık oyuncuların ofsaytta olup olmadığına karar verilirken, vücudun herhangi bir parçasının rakip oyuncudan önde olup olmadığına değil, oyuncunun tamamının son savunmacıyı geçip geçmediğine bakılacak.
Bu radikal değişiklik, ofsayt tartışmalarına son vermeyi ve hücum futbolunu daha cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Mevcut ofsayt kuralları, oyuncuların vücutlarının küçük bir bölümünün bile rakip oyuncudan önde olması durumunda ofsayt kararı verilmesine neden oluyordu. Yeni kural ise, oyuncuların daha serbest hareket etmesine ve gol pozisyonlarında daha fazla inisiyatif almasına olanak sağlayacak. Bu durum, özellikle ofsayt çizgisi kararlarında yaşanan hakem hatalarını da minimize etmesi bekleniyor.
Kanada Premier Ligi’nde Test Edilecek
Yeni ofsayt kuralının ilk denemeleri, Kanada Premier Ligi’nde yapılacak. The Times’ın haberine göre, bu ligdeki testler, kuralın uygulanabilirliğini ve etkilerini değerlendirmek için önemli bir adım olacak. Testlerin başarılı olması halinde, yeni ofsayt kuralı tüm dünyada kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.
2027/28 Sezonunda Küresel Uygulama
FIFA, yeni ofsayt kuralını 2027/28 sezonundan itibaren tüm dünyada adım adım uygulamayı planlıyor. Bu, futbolseverlerin ve futbolcuların, oyunun kurallarındaki bu önemli değişikliğe adapte olması için yeterli zaman tanıyacak. Kuralın tam olarak ne zaman ve hangi liglerde uygulanmaya başlanacağı ise, test sonuçlarına ve FIFA’nın yapacağı değerlendirmelere bağlı olacak.
Bu yeni düzenleme, futbolun geleceği için önemli bir adım olarak görülüyor. Daha fazla gol, daha akıcı bir oyun ve daha az tartışmalı karar, futbolun daha da keyifli hale gelmesini sağlayabilir. FIFA’nın bu cesur adımı, futbolun evriminde yeni bir sayfa açacak gibi görünüyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
03 Haziran 2026EKONOMİ
03 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Haziran 2026GÜNDEM
03 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Haziran 2026GÜNDEM
03 Haziran 2026
1
Sarunas Jasikevicius’tan Duygusal Zafer: Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final-Four’da! (Zalgiris Kaunas Değerlendirmesi)
3118 kez okundu
2
Deniz Çoban’dan Derbi Yorumu: Galatasaray-Beşiktaş Maçı Tekrar Edilebilir!
471 kez okundu
3
Filistin Futbol Federasyonu’ndan FIFA ve UEFA’ya İsrail Çağrısı
466 kez okundu
4
Defne Kurt, Avrupa Rekoruyla Dünya Şampiyonu Oldu!
458 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.