Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Ev Sahibi Türkiye-Ankara 31 bin 73 Konut Kura Çekim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi’nin, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan ‘asrın inşası’nın 81 ildeki yansıması olduğunu vurguladı.
Kurum, Türkiye’nin asrın inşasıyla tüm dünyaya örnek olacak bir dirayet sergilediğini belirterek, deprem bölgesiyle bağlarını hiç koparmadan, adeta bir ‘şefkat koridoru’ oluşturduklarını ifade etti. Depremzedelerin yaralarını sarmayı ve yeniden ayağa kalkmayı başardıklarını dile getiren Kurum, depremden etkilenen 11 ilde, 4 bin 333 köyde, 3 bin 481 şantiyede çalışmalar yürüttüklerini hatırlattı. Bu kapsamda, 200 bin mimar, mühendis ve işçiyle birlikte eşsiz bir yeniden inşa seferberliğine imza attıklarını belirtti.
Bakan Kurum, devletin bir yandan anne şefkatiyle yuvalar inşa ederken, diğer yandan baba dirayetiyle vatandaşların yanında durduğunu söyledi. ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü, Türk milletinin dualarıyla dile kolay, tam 455 bin konutumuzu alnımızın akıyla tamamladık,’ diyen Kurum, ‘Vatandaşlarımız bir saniye evine erken girsin diye dur durak bilmeden çalışırken, bir yandan da milletimizi aldatan, moralini bozan iddialarla karşı karşıya kaldık. Bizim nasıl çalışmalarımız durmadıysa, onların da yalanları tek bir gün bile durmadı. Milletimiz bizi biliyor. İftiraların ve yalanların hiçbirine itibar etmedi, etmiyor. Çünkü şundan eminiz, hakikat güneş gibidir ve güneş balçıkla sıvanmaz,’ şeklinde konuştu.
Kurum, siyaset anlayışlarının temelinin eser ve hizmet olduğunu belirterek, ‘Bugün Türkiye’nin sözü tüm dünyada dikkate alınıyorsa, bütün küresel belirsizliklere rağmen Türkiye halen en güvenli limansa, deprem bölgesinde iki yılda 455 bin konutu bitiriyor ve hemen ardından 81 ilde 500 bin konut üretecek Yüzyılın Konut Projesi başlatıyorsa, bu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği sayesindedir,’ dedi.
Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Dün, deprem bölgesindeki 455 bin konuta Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün ekip arkadaşlarımızla inandık, çalıştık, başardık. Bugün de 500 bin yeni yuvamız için çalışacağız, başaracağız. Allah’ın izniyle tüm bu sosyal konutlarımız bitecek, hayaller ertelenmeyecek, gelecek beklentileri bir an önce karşılanacak ve işin sonunda da milletimiz kazanacak, Türkiye kazanacak.’
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
09 Mayıs 2026EKONOMİ
09 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
189 kez okundu
2
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
188 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
186 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
185 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
173 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.