İstanbul’da düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı Çocukları Projesi’ iftar programında, İstanbul Valisi Davut Gül, öğrencilere burs müjdesi verdi ve önemli mesajlar iletti. Şişli’deki bir etkinlik salonunda gerçekleştirilen programa, LGS’de 500 tam puan alan öğrenciler, deprem bölgesinden gelerek İstanbul’da sınava giren öğrenciler ve YKS’de ilk bine giren başarılı öğrenciler katıldı.
Vali Gül, programda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek, gençlerin eğitim hayatları boyunca yanlarında olacaklarını belirtti. ‘Türkiye Yüzyılı Çocukları Projesi’ kapsamında, İstanbul’daki liselerde okuyan ve LGS’de tam puan alan tüm öğrencilere burs verileceğini duyuran Gül, öğrencilere eğitim hayatları boyunca destek olacaklarını vurguladı. Vali Gül, konuşmasında gençlere milli ve manevi değerlere sahip çıkmaları yönünde önemli tavsiyelerde bulundu. “Tek bir amacımız var; sizlerin bu topraklara ait olduğunuzu unutmamanız. Allah nasip edecek, çok güzel okullarda okuyacaksınız, dünyanın herhangi bir yerine gideceksiniz. Orada bir düzen kurabilirsiniz, ne yaparsanız yapın buraya ait olduğunuzu unutmayın” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayının ortasına gelindiğini ve bayrama yaklaşıldığını hatırlatan Vali Gül, öğrencilere yönelik burs miktarını da açıkladı. Normalde aylık 6 bin TL burs verdiklerini belirten Gül, bayram dolayısıyla bu miktarın 10 bin TL’ye çıkarıldığını ve bursların cuma günü hesaplara yatırılacağını müjdeledi. Bu destekle, öğrencilerin eğitim hayatlarına maddi olarak katkı sağlanması amaçlanıyor.
Program, öğrencilerin ve Vali Gül’ün hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Etkinlik, gençlerin motivasyonunu artırırken, eğitimlerine destek olma amacıyla önemli bir adım oldu.
Haberin görselleri Anadolu Ajansı tarafından servis edilmiştir.
Ek Bilgi:
Bu haberin yanı sıra, İstanbul Kağıthane’de meydana gelen bir trafik kazası da gündeme geldi. El frenini çekmeyi unutan bir hafriyat kamyonunun hareket etmesi sonucu, sürücü aracın çarpmasıyla yaklaşık 4 metre yükseklikten aşağı düştü ve yaralandı. Kazanın, aracın demir korkuluklara çarparak durmasıyla daha büyük bir faciaya dönüşmesi engellendi. Kaza anı ise kameralara yansıdı.
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5028 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3573 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3428 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3425 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3423 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.