Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Başbakan Danışmanı Mecid el-Ensari, İsrail medyasında yer alan, Katar’ın İran’a yönelik saldırılara katıldığı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ensari, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, Katar’ın İran’ı hedef alan herhangi bir kampanyanın parçası olmadığını vurguladı. Bu açıklama, İsrail medyasında çıkan ve Katar’ın İran’a yönelik saldırılarda rol oynadığına dair haberlerin ardından geldi.
Ensari, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Katar, İran’ı hedef alan kampanyanın bir parçası olmamıştır. Biz, kendimizi savunma hakkımızı kullanarak İran’ın ülkemize yönelik saldırılarını caydırmaya çalışıyoruz.” Katar yetkilisi, uluslararası basın kuruluşlarını Katar ile ilgili haberleri yayınlarken ülkenin resmi ve güvenilir kaynaklarını kullanmaya davet etti.
İran ile ABD ve İsrail arasındaki gerilim, son dönemde tırmanış gösteriyor. İran, ABD-İsrail’in saldırılarına karşılık olarak İsrail’in yanı sıra Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Ürdün gibi ülkelerdeki ABD üslerine ve hedeflerine saldırılar düzenliyor. Bu durum, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltiyor.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, bölgedeki gerginlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölge ülkeleriyle savaş halinde olmadıklarını belirtti. Arakçi, bu ülkelerin İran topraklarına yönelik olası saldırılar konusunda ABD’ye baskı yapması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, bölgedeki Amerikan üsleri ve askerlerinin kendileri için meşru hedef olduğunu da sözlerine ekledi.
İsrail medyasında yer alan haberlerde, özellikle Kanal 12 ve Jerusalem Post gibi yayın organları, Katar’ın İran’a yönelik saldırılara katıldığına dair iddialar ortaya atmıştı. Ancak Katar yetkilileri, bu iddiaları kesin bir dille reddederek, ülkenin bu tür eylemlerin içinde yer almadığını kamuoyuna duyurdu. Katar’ın bu açıklaması, bölgedeki siyasi dengeler açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Katar’ın tutumu, bölgedeki diğer ülkelerle ilişkilerini ve İran ile olan gerginliği etkileyebilir. [Kaynak: TRT Haber](https://www.trthaber.com/haber/dunya/katar-abd-israilin-irana-saldirilarina-katildigi-iddiasini-yalanladi-936370.html)
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3571 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3426 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3421 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3420 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3417 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.