Ankara – Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran’dan ateşlenerek Irak ve Suriye hava sahasını geçtikten sonra Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından havada imha edildiğini duyurdu. Olay, Türkiye’nin hava sahasının güvenliğinin sağlanması konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu tehdidin havada imha edilmesinin ardından Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşen parçalar incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda, düşen parçaların, imha edilen mühimmatı önlemek için kullanılan hava savunma mühimmatına ait olduğu tespit edildi. Açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtildi.
MSB açıklamasında, Türkiye’nin bölgesel istikrar ve huzurdan yana olduğu vurgulanarak, ülkenin ve vatandaşların güvenliğini sağlama konusundaki irade ve kapasitesinin en üst seviyede olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kimden ve nereden gelirse gelsin, topraklarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaya muktediriz. Hava sahamızın savunulmasına yönelik her türlü adım kararlılıkla ve tereddütsüz atılacaktır. Ülkemize yönelik her türlü hasmane tutuma karşı cevap verme hakkımızın mahfuz olduğunu hatırlatıyoruz.”
Bakanlık, tüm taraflara çatışmaların yayılmasına neden olacak adımlardan kaçınma çağrısında bulundu. Bu kapsamda, NATO ve diğer müttefiklerle istişarelerin sürdürüleceği kaydedildi. Olay, Türkiye’nin bölgesindeki güvenlik ve istikrarı koruma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Olayın ardından yapılan ilk değerlendirmeler, Türkiye’nin hava savunma sistemlerinin etkinliğini ve caydırıcılığını bir kez daha kanıtladığını gösteriyor. Türkiye, bölgesel gelişmelerin yakından takipçisi olmaya ve ülkenin güvenliğini korumaya devam edecek.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
19 Nisan 2026EKONOMİ
19 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026
1
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
134 kez okundu
2
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
127 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
109 kez okundu
4
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
107 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
102 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.