Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, DSİ’nin Doğu Karadeniz’e yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini duyurdu. Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illerinde yürütülen çalışmalarla bölge topraklarının suyla buluşturulması, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temini hedefleniyor. Aynı zamanda, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmalar da aralıksız sürdürülüyor. Tarla içi geliştirme ve toplulaştırma projeleriyle de çiftçilerin daha verimli üretim yapması amaçlanıyor.
Özellikle Doğu Karadeniz’in yüksek yağış alan bölgelerinde dere ıslah çalışmalarının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Balta, DSİ’nin yapısal ve yapısal olmayan tedbirlerle taşkınlarla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti. Bu kapsamda tamamlanan taşkın kontrol tesislerinin zamanla doğayla bütünleştiğini ifade etti.
Balta, Rize’nin Hemşin ilçesinde tamamlanan taşkın kontrol ve köprü imalatının ilçenin çehresini değiştirdiğini ve bölgeye değer kattığını vurguladı. Bu proje kapsamında, Hemşin deresi üzerinde 26 metre açıklığında çelik bir yaya köprüsü inşa edildi. Balta, estetik ve emniyeti ön planda tuttuklarını belirterek, köprünün korkuluk imalatlarının tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti. Ayrıca, derenin sol sahilinde 350 metre uzunluğunda kargir duvar imalatı yapılarak derenin güvenliği artırıldı.
DSİ Genel Müdürü Balta, Doğu Karadeniz’in hırçın derelerini dizginlemeye, estetik ve emniyetli yapılarla şehirlerin çehresini değiştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. DSİ’nin bölgedeki çalışmaları, hem can güvenliğini sağlamayı hem de yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.
SAVUNMA SANAYİ
08 Haziran 2026EKONOMİ
08 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Haziran 2026GÜNDEM
08 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Haziran 2026GÜNDEM
08 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4917 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3417 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3314 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3312 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3311 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.