Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Tefecilik ve Nitelikli Yağma’ suçlarına karışan 61 şüpheli yakalandı. Ağrı, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Giresun, Hakkari, Konya, Manisa, Muğla ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile işbirliği içinde yürütüldü.
Operasyonlar kapsamında, halkı yüksek faizle borçlandırarak mağdur eden, teminat olarak yüksek meblağlı çek ve senet imzalatan ve ödeme yapamayanların mal varlıklarını tehdit ve baskıyla devralan şüpheliler tespit edildi. Şüphelilerin hesaplarında 4,5 milyar lira değerinde hesap hareketi olduğu belirlendi. İlgili savcılıklar tarafından şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri doğrultusunda yapılan incelemelerde, şüphelilerin ‘Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama’ suçunu örgütlü olarak işlediği tespit edildi. Bu kapsamda, şüphelilere ait 23 banka hesabında bulunan 92 milyon lira suç gelirine el konuldu. Ayrıca, yaklaşık 215 milyon lira değerinde 10 taşınmaz, 20 araç ve 1 tekneye de el konuldu.
İçişleri Bakanlığı, operasyonlara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vatandaşlarımızı mağdur ederek haksız kazanç elde eden suç şebekelerine karşı tüm güvenlik güçlerimizin mücadelesi kararlılıkla ve aralıksız sürüyor. Daire Başkanlıklarımızı, Kahraman Jandarmamızı, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan, Kars’ın Kağızman ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. Yoğun tipi nedeniyle kapanan grup köy yolunda mahsur kalan 10 araçtaki vatandaşların kurtarılması için ekipler seferber oldu.
Bu önemli operasyon, suç örgütleriyle mücadelede güvenlik güçlerinin kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Haksız kazanç elde eden ve vatandaşları mağdur eden suçlulara karşı yürütülen çalışmaların, toplum güvenliği ve huzuru için büyük önem taşıdığı belirtiliyor.
SAVUNMA SANAYİ
07 Haziran 2026EKONOMİ
07 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4911 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3406 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3304 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3302 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3302 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.