Eski ABD Başkanı Donald Trump, CNN’e telefon bağlantısıyla yaptığı açıklamada Küba ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Başkanlığının ikinci dönemindeki başarılarını değerlendiren Trump, Küba’nın yakın zamanda düşeceğini ve anlaşma yapmak için istekli olduğunu belirtti. Bu açıklamalar, Trump’ın Küba politikasına dair gelecekteki olası adımlarına işaret ediyor.
Trump, Kübalılarla anlaşma sürecinde Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu görevlendireceğini ve bu konuya odaklandıklarını ifade etti. “50 yıldır bu anı bekliyorum. Ve şimdi (Küba) kucağıma düştü.” diyen Trump, bu konuda “çok iyi ilerlediklerini” sözlerine ekledi. Bu ifadeler, Trump’ın Küba’ya yönelik uzun vadeli bir strateji geliştirdiğini gösteriyor.
Trump, bir gün önce Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada Amerikalı Kübalıların evlerine dönmelerinin yakın olduğunu dile getirmişti. Ayrıca İran’a yönelik saldırıların “başarılı” olduğunu savunan Trump, Tahran yönetiminin “pes edeceğini” belirttikten sonra “Küba da düşecek.” şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, Trump’ın dış politika stratejisinin bir parçası olarak Küba’yı da hedef aldığını gösteriyor.
Trump’ın Küba’ya yönelik politikaları daha önce de dikkat çekmişti. 30 Ocak’ta Küba’ya petrol satan veya sağlayan ülkelerden gelen tüm mallara gümrük vergisi uygulanmasını öngören bir başkanlık kararnamesi imzalamıştı. Beyaz Saray, bu kararın Küba’nın “zararlı eylem ve politikalarına” karşı ABD’nin ulusal güvenlik ve dış politika çıkarlarını korumayı amaçladığını savunmuştu. 1 Şubat’ta ise Trump, Küba yönetimiyle petrol tedarikinin düzenlenmesi konusunda görüşmelerin başlatıldığını duyurmuş, ancak Küba bu durumu yalanlamıştı.
Trump’ın Küba konusundaki açıklamaları, ABD’nin Küba ile ilişkilerinde yeni bir dönemin habercisi olabilir. Trump’ın bu konudaki tutumu ve atacağı adımlar, bölgedeki siyasi dengeleri etkileyebilir. Konunun detayları ve gelişmeler, kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam edilecek.
SAVUNMA SANAYİ
07 Haziran 2026EKONOMİ
07 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3397 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3297 kez okundu
3
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3297 kez okundu
4
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3296 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3296 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.