Şanlıurfa’da, kendilerini özel harekat polisi gibi göstererek bir eve silahlı baskın girişiminde bulunan 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Olay, 5 Mart’ta Eyüpkent Mahallesi’nde meydana geldi.
İddialara göre, özel harekat polislerinin kıyafetlerini giyen ve yüzlerini kar maskesiyle gizleyen şüpheliler, bir eve baskın düzenledi. Kapıyı zorlayarak açmaya çalışan ve kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, başarılı olamayınca olay yerinden kaçtı. Olay anı, evin güvenlik kameralarına yansıdı.
İhbar üzerine harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Kimliklerin belirlenmesinin ardından şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 1 muşta, 3 kamuflaj pantolon, 3 kamuflaj tişört ve 2 kar maskesi ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü, ‘Silahlı yağma’ ve ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından tutuklandı. Bir şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelinin adli işlemleri ise devam ediyor.
Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Yetkililer, benzer olayların önüne geçmek için çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
07 Haziran 2026EKONOMİ
07 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4909 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3401 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3302 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3300 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3300 kez okundu