Hatay’ın Ekinci Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir binada, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, binanın tesisatında meydana gelirken, çıkan duman kısa sürede tüm binayı sardı. Olay anında binada ikamet eden 30 kişi, duman nedeniyle dışarı çıkamayarak mahsur kaldı.
Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine hızla ulaşan ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı. İtfaiye ekipleri, itfaiye aracının merdiveni yardımıyla binada mahsur kalan vatandaşları kurtarmayı başardı. Kurtarma operasyonu sırasında, dumandan etkilenen 1’i bebek olmak üzere 3 kişi, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. İtfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalarına devam ediyor. Olay yerinde soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra, hasar tespiti yapılacak. Yangın nedeniyle binada maddi hasar meydana geldiği belirtildi.
Olayın ardından konuşan yetkililer, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ve koordineli çalışması sayesinde can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Yetkililer, vatandaşların can güvenliği için gerekli tedbirlerin alınmaya devam edeceğini vurguladı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer vatandaşları yangın güvenliği konusunda daha dikkatli olmaya çağırdı.
Bu tür olayların önüne geçmek için, binalarda yangın söndürme sistemlerinin bulunması, düzenli olarak yangın tatbikatları yapılması ve vatandaşların yangın güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Olayla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3571 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3426 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3421 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3420 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3417 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.