Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Maarifin Kalbinde Ramazan’ etkinlikleri kapsamında harekete geçen öğretmen ve öğrenciler, yardımlaşma kültürünü okul sınırlarının ötesine taşıdı. TRT Haber’de yer alan habere göre, okul içinde oluşturulan ‘sadaka taşı’ kumbarasında toplanan bağışlar, ihtiyaç sahibi ailelere ve kantin borcu olan öğrencilere umut oldu.
Proje kapsamında, Osmanlı dönemindeki ‘zimem defteri’ geleneği okul kantininde yaşatıldı. Toplanan bağışlarla, maddi imkansızlıklar nedeniyle kantine borç yazdıran öğrencilerin tüm hesapları, isimleri açıklanmaksızın ödendi. Bu sayede, yardımlaşmanın gizliliği ve inceliği korunarak, öğrenciler arasında dayanışma örneği sergilendi.
Öğrenciler, ‘sadaka taşı’nda biriken bağışlarla, öğretmen ve okul personelinin katkılarıyla alınan erzak paketlerini ve nakit yardımlarını, Zafertepe Mahallesi muhtarıyla işbirliği yaparak belirledikleri ailelere ulaştırdı. Kapı kapı dolaşarak yardımları teslim eden gençler, mahalle sakinlerinin Ramazan ayını tebrik ederek geleneksel dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.
Okul Müdürü Zeki Kilitçi, yürütülen faaliyetlerle ilgili yaptığı açıklamada, yardımlaşma kültürünün okulda yıl boyu sürdüğünü ancak Ramazan ayında zirveye ulaştığını belirtti. Kilitçi, ‘Sadaka taşı ve zimem defteri, Osmanlı’da gizli yardımlaşmanın sembolüdür. Biz bu kültürü okulumuzda yaşatıyoruz. Toplanan paraların bir kısmıyla kantinde hesabı olan öğrencilerimizin borçlarını kapattık. Bu süreçte borcu ödenen öğrencinin haberi olmuyor, yardımı yapan hayırsever de kime yardım ettiğini bilmiyor. Tamamıyla ‘sağ elin verdiğini sol elin görmediği’ bir sistemle hareket ediyoruz.’ dedi. Ayrıca, mahalle muhtarlığı ile koordineli şekilde yürütülen erzak dağıtımıyla öğrencilerin toplumsal sorumluluk bilinci kazandığını vurguladı ve projeye destek veren herkese teşekkür etti.
Çalışmalara katılan öğrencilerden Sıla Özbek, arkadaşlarıyla Ramazan ayında böyle anlamlı bir yardımlaşma faaliyeti içinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Nurcan Ay ise Ramazan ayının kendisinde oluşturduğu güzel duyguların, yardımlaşma etkinlikleriyle daha da anlam kazandığını ifade etti.
SAVUNMA SANAYİ
11 Haziran 2026EKONOMİ
11 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3446 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3333 kez okundu
3
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3331 kez okundu
4
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3331 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3330 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.