İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen kapsamlı bir operasyonla sahte reçete düzenleyerek haksız kazanç sağlayan bir şebekeyi çökertti. Operasyon kapsamında, aralarında eczacı, eczane çalışanı ve hastane personelinin de bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, şebekenin çalışma yöntemi oldukça dikkat çekiciydi. Şüpheliler, bir şehir hastanesinde görevli veri giriş personelini kullanarak, hastaların bilgilerine erişim sağlıyordu. Daha sonra, hastaları “işlemlerinde yardımcı olma” bahanesiyle yönlendirerek, piyasa fiyatları yüksek olan ilaçları fazladan reçete ettiriyordu. Bu reçeteler, anlaşmalı eczanelere yönlendiriliyor ve bu sayede şüpheliler komisyon elde ediyordu.
Yapılan incelemelerde, hastaların bilgisi dışında reçetelere yazılan yüksek fiyatlı ilaçların SGK’ya fatura edildiği ve ardından şüpheliler tarafından anlaşmalı eczanelerden temin edilerek üçüncü kişilere el altından satıldığı tespit edildi. Bu durum, hem kamu kaynaklarının zarara uğratılmasına hem de ilaçların yasa dışı yollarla piyasaya sürülmesine neden oluyordu.
Operasyon, İstanbul ve Tokat’ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Ekipler, şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirledikten sonra harekete geçti. Gözaltına alınan 26 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin bağlantılarının ve elde ettikleri haksız kazancın boyutlarının araştırılmasına devam ediliyor.
Bu tür operasyonlar, sağlık alanında yaşanan yolsuzluklarla mücadelede önemli bir rol oynuyor. Yetkililer, vatandaşları sahte ilaç ve reçete dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026EKONOMİ
10 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026GÜNDEM
10 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Haziran 2026GÜNDEM
10 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3429 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3320 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3319 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3319 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3318 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.