Didim İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Kaymakam Mesut Çoban başkanlığında toplandı. Toplantıda, ilçedeki sahil, park, mesire alanı, yol kenarları ve diğer kamuya açık alanlarda kontrolsüz karavan ve çadır kurulumunun yol açtığı sorunlar masaya yatırıldı. Çevre kirliliği, atıkların uygunsuz bertarafı, bulaşıcı hastalık riski, yangın tehlikesi ve genel güvenlik gibi olumsuz etkiler değerlendirilerek önemli kararlar alındı.
Alınan kararlar doğrultusunda, belediyeler veya ilgili idareler tarafından ruhsatlandırılmış kamp alanları ve konaklama tesisleri dışında, parklar, sahiller, meydanlar, mesire alanları, ormanlık alanlar, yol kenarları ve diğer kamuya açık alanlarda karavan park etmek veya çadır kurmak suretiyle konaklamak yasaklandı. Bu düzenleme ile Didim’de çevre koruma, halk sağlığının güvence altına alınması ve kamu düzeninin sağlanması amaçlanıyor.
Karara aykırı hareket edenlere karşı ilgili mevzuat çerçevesinde idari para cezası uygulanacak. Kamu alanlarına izinsiz kurulan çadırlar ve park edilen karavanlar, uyarıya rağmen kaldırılmadığı takdirde kolluk kuvvetleri ve belediye ekipleri tarafından kaldırılacak ve masraflar ilgililerden tahsil edilecek. Bu kapsamda, Didim Belediyesi zabıtası, kolluk birimleri ve ilgili kurumlar kararın uygulanmasını yakından takip edecek.
Karar, 1 Nisan 2026 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren, Didim’de yaşayan ve ziyaret eden vatandaşların cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için belirlenen kurallara uymaları gerekiyor. Bu düzenleme, Didim’in doğal güzelliklerini koruma, halk sağlığını iyileştirme ve yaşam kalitesini artırma yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026EKONOMİ
28 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4638 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2321 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2272 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2235 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2233 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.