Suriye’nin başkenti Şam’daki Şam Uluslararası Havalimanı’ndaki uçuşlar, operasyonel risklere ilişkin teknik değerlendirmeler sonucunda geçici olarak askıya alındı. Bu karar, Suriye Sivil Havacılık Genel Otoritesi Başkanı Ömer Husari tarafından duyuruldu. Husari, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, bu tedbirin temel amacının sivil havacılığın güvenliğini sağlamak ve yolcular ile uçuş ekiplerinin emniyetini korumak olduğunu belirtti.
Husari’nin açıklamasına göre, Şam Havalimanı’nın güney hava koridorları mevcut koşullar nedeniyle hala istikrarlı değil. Bu durum, uçuşların güvenliğini tehlikeye atan faktörlerden biri olarak değerlendiriliyor. Bu kapsamda alınan önlemler arasında, uçuşların güvenli bir şekilde devam edebilmesi için alternatif güzergahlar ve havalimanlarının kullanıma açılması yer alıyor.
Halep Uluslararası Havalimanı, alternatif bir çözüm olarak yeniden faaliyete geçirildi. Ayrıca, Türkiye ve Akdeniz yönüne uzanan kuzey hava koridorları da kullanılmaya başlandı. Bu sayede, uçuşların aksamaması ve yolcuların mağduriyet yaşamaması hedefleniyor.
Husari, havalimanlarının ve hava koridorlarının yeniden açılmasına ilişkin kararların, güvenli operasyon şartlarının tamamen sağlanması halinde alınacağını vurguladı. Bu da, yetkililerin güvenlik konusundaki hassasiyetini ve önceliğini gösteriyor. Uçuşların ne zaman yeniden başlayacağına dair kesin bir tarih verilmezken, güvenlik koşullarının iyileştirilmesi ve risklerin ortadan kaldırılması beklentisi hakim.
Suriye’deki güvenlik durumu ve havacılık sektöründeki gelişmeler, uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Havalimanlarındaki uçuşların askıya alınması ve alternatif çözümlerin devreye sokulması, bölgedeki istikrarsızlığın havacılık üzerindeki etkilerini gözler önüne seriyor. Gelecekteki gelişmeler, uçuşların yeniden ne zaman başlayacağı ve yolcuların güvenliğinin nasıl sağlanacağı sorularına cevap verecek.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
29 Nisan 2026EKONOMİ
29 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
29 Nisan 2026GÜNDEM
29 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
29 Nisan 2026GÜNDEM
29 Nisan 2026
1
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
156 kez okundu
2
Türkiye’de Evlilik ve Boşanma İstatistikleri: 2025 Yılında Evlenme Oranları Düşerken, Boşanmalar Arttı
155 kez okundu
3
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
141 kez okundu
4
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
123 kez okundu
5
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
122 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.