Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 2019 yılında kaybolan ve 7 yıldır aranan çocuk, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nün özel ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağ salim bulundu. Habertürk’te yer alan habere göre, Almanya vatandaşı R.S. (31), 2019 yılında Mustafakemalpaşa’da erkek arkadaşı U.K. (33)’nin annesi H.S. (60)’ye ait evde kaldığı sırada oğlunun kaybolduğunu belirterek emniyete başvurmuştu. O dönem yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen küçük çocuğa ulaşılamamıştı.
Dosya, Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2026 yılı Şubat ayında yeniden açıldı. Bunun üzerine Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro, Cinayet Büro ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekiplerinden oluşan özel bir ekip, olayı aydınlatmak için kapsamlı bir çalışma başlattı. Yaklaşık 30 gün süren titiz bir teknik ve fiziki takip süreci yürütüldü. Şüpheli H.S.’nin hareketleri adım adım izlenirken, yaklaşık 300 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü incelendi.
Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda çocuğun saklandığı adres tespit edildi. Bu gelişme üzerine gerçekleştirilen operasyonla, 03 Ekim 2019 tarihinden beri kayıp olan ve bugün 8 yaşında olduğu belirtilen çocuk sağ olarak bulundu. Çocuk, devlet koruması altına alındı. Olayla ilgili gözaltına alınan H.S. ile çocuğun saklandığı evin sahibi R.M., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu başarılı operasyon, emniyet teşkilatının kayıp çocuk vakalarına ne kadar önem verdiğini ve olayları aydınlatmak için ne kadar özveriyle çalıştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Çocuğun bulunması, ailesi ve yakınları için büyük bir sevinç kaynağı olurken, emniyet güçlerinin titiz çalışmaları takdir topladı.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
29 Nisan 2026EKONOMİ
29 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
29 Nisan 2026GÜNDEM
29 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
29 Nisan 2026GÜNDEM
29 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4639 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2322 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2273 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2236 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2234 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.