Galatasaray’ın Başakşehir’i 2-0 mağlup ettiği karşılaşma, spor yazarları tarafından farklı açılardan değerlendirildi. Habertürk’ten İbrahim Yıldız, Liverpool maçındaki yorgunluğa rağmen Galatasaray’ın profesyonel bir yaklaşımla Başakşehir’i yendiğini ve şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde ettiğini vurguladı. Yıldız, “Sarı-Kırmızılı takım her maçı ciddiye alan profesyonellerden oluşuyor. Alınan 3 puan, en yakın rakipleri olan Fenerbahçe ve Trabzonspor ile aradaki farkı 7’ye çıkardı. Bundan sonra şampiyonluk şansını riske atacakları düşünülemez. Dördüncü şampiyonluk çok yakın” ifadelerini kullandı.
Sabah Gazetesi’nden Bülent Timurlenk ise maçın kilit oyuncularına dikkat çekti. Özellikle sağ kanat oyuncularının performansının önemine değinen Timurlenk, Barış Alper Yılmaz’ın etkili oyununu ve Ebosele’nin kırmızı kart görmesiyle maçın seyrinin nasıl değiştiğini analiz etti. Timurlenk, “İki sol beki sakat ve cezalı olan Başakşehir karşısında başta Barış olmak üzere sağ kanadın hücum performansı maçın kilidiydi. Öyle de oldu” dedi.
Fotomaç’tan Serkan Korkmaz, Barış Alper Yılmaz’ın maçın kaderini belirleyen performansına odaklandı. Barış’ın Ebosele’ye gördürdüğü ilk sarı kartın ardından maçın kontrolünün Galatasaray’a geçtiğini belirten Korkmaz, “Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplere en çok kart gösterten oyuncu olan Barış 28. dakikada Ebosele’ye gösterttiği sarı kartla perdeyi açtı ve maçın kaderini tayin etti” yorumunu yaptı.
Sabah Gazetesi’nden Levent Tüzemen, Singo’nun performansını değerlendirdi. Singo’nun sakatlık yaşamaması halinde Galatasaray’a daha fazla katkı sağlayabileceğini belirten Tüzemen, “Singo, güçlü fiziği, sprinter yapısı, kafa ve ayak olarak topa vurma becerisi olan futbolcu. Başakşehir’e karşı nefis bir gol attı” dedi. Singo’nun performansının Galatasaray’ın şampiyonluk yarışındaki önemine dikkat çekti.
Spor yazarlarının ortak noktası, Galatasaray’ın Başakşehir galibiyetiyle şampiyonluk yolunda önemli bir adım attığı ve rakipleriyle arasındaki puan farkını açtığı yönünde oldu. Takımın profesyonel yaklaşımı ve oyuncuların bireysel performansları, Galatasaray’ın şampiyonluk hedefine ulaşma konusundaki iddiasını güçlendiriyor.
SAVUNMA SANAYİ
15 Haziran 2026EKONOMİ
15 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Haziran 2026GÜNDEM
15 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Haziran 2026GÜNDEM
15 Haziran 2026
1
Sarunas Jasikevicius’tan Duygusal Zafer: Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final-Four’da! (Zalgiris Kaunas Değerlendirmesi)
3211 kez okundu
2
Deniz Çoban’dan Derbi Yorumu: Galatasaray-Beşiktaş Maçı Tekrar Edilebilir!
479 kez okundu
3
Defne Kurt, Avrupa Rekoruyla Dünya Şampiyonu Oldu!
477 kez okundu
4
Filistin Futbol Federasyonu’ndan FIFA ve UEFA’ya İsrail Çağrısı
474 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.