AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik eylemlerine sert tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını ve Müslümanların burada namaz kılmasını engellemesini kınadı. Bu eylemleri “insanlığın tüm değerlerine yönelik yeni bir saldırı” olarak nitelendiren Çelik, İsrail’i uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı.
Çelik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya dönük saygısızlığı insanlığın tüm değerlerine yeni bir saldırıdır. İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını ve Müslümanların burada namaz kılmasını engellemesini en güçlü şekilde kınıyoruz. Müslümanların Mescid-i Aksa’da namaz kılmasını engellemek, barbarlıktır. İsrail bir kere daha uluslararası hukuku ihlal etmektedir. İnsanlığın değerlerini korumak için tüm dünyanın İsrail’in hukuksuz eylemlerine karşı ortak mücadele etmesi gerekmektedir.”
Çelik’in açıklamaları, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik tutumuna karşı Türkiye’nin net ve kararlı duruşunu bir kez daha ortaya koyuyor. Özellikle, Müslümanların ibadet özgürlüğünün engellenmesi ve kutsal mekanlara yönelik saygısızlık, Türkiye tarafından kabul edilemez olarak değerlendiriliyor.
Bu açıklama, Türkiye’nin Filistin meselesine ve Kudüs’ün statüsüne ilişkin hassasiyetini de yansıtuyor. Türkiye, uluslararası platformlarda Filistin davasını desteklemeye ve Kudüs’ün tarihi ve dini önemini korumaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Ömer Çelik’in açıklamaları, bu çerçevede, Türkiye’nin İsrail’in bölgedeki eylemlerine karşı tutumunu ve uluslararası hukukun üstünlüğüne olan inancını bir kez daha vurguluyor.
Bu gelişmeler, uluslararası kamuoyunun da dikkatini çekiyor. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik eylemlerini kınayan açıklamalar yapıyor. Bu durum, İsrail’in bölgedeki politikalarının sorgulanmasına ve çözüm arayışlarının hızlanmasına neden olabilir. Türkiye’nin bu konudaki aktif rolü, bölgesel istikrarın sağlanması ve barışçıl bir çözüm bulunması için önemli bir zemin oluşturuyor.
[Kaynak: TRT Haber](https://www.trthaber.com/haber/gundem/celikten-israilin-mescid-i-aksayi-ibadete-kapatmasina-tepki-937963.html)
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3573 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3428 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3423 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3422 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3419 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.