Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen çevrim içi bayramlaşma programında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. 11,5 milyona ulaşan AK Parti ailesinin tüm mensuplarını selamlayan Erdoğan, teşkilat mensuplarının fedakar ailelerine de teşekkürlerini iletti. Bayram coşkusunu paylaşan Erdoğan, geride bırakılan Ramazan ayının ardından, tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin kabul olması dileğinde bulundu. Haber Türk’te yer alan habere göre, Erdoğan, sağlık, huzur ve kardeşlik içinde nice bayramlara ulaşma temennisini de belirtti.
Konuşmasında güncel gelişmelere de değinen Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’ya yönelik saldırılarına ve İran’a yönelik hava harekatlarına dikkat çekti. Türkiye olarak uluslararası hukuku ihlal eden saldırılara karşı tepkilerini ortaya koyduklarını belirten Erdoğan, savaşın yayılmaması için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. Ülkenin hava sahasını ve güvenliğini korumak için NATO müttefikleriyle işbirliği içinde gerekli tedbirlerin alındığını da sözlerine ekledi. Amaçlarının, bu anlamsız ve hukuksuz savaşın bir an önce sona ermesini sağlamak olduğunu vurguladı.
Erdoğan, Türkiye’nin içinde bulunduğu kritik süreci sabırlı, sağduyulu ve serinkanlı bir politikayla yönettiğini, provokasyonlara karşı dikkatli bir yaklaşım sergilediklerini belirtti. Ayrıca, savaşın ülke ekonomisi ve vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerini sınırlamak için gerekli adımların atıldığını da dile getirdi.
AK Parti’nin çeyrek asra yaklaşan tecrübesi, Cumhur İttifakı’nın güç birliği ve liyakatli kadroların varlığının, zor günlerde ülkenin en büyük avantajları olduğunu söyleyen Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerinde milletin doğru tercihte bulunduğunu savundu. Ana muhalefetin gündemini eleştiren Erdoğan, “Etrafımızda füzeler uçuşurken, beyefendilerin nelerle uğraştığını sizler de takip ediyorsunuz. Ne bölgemizde yaşanan kanlı savaş gündemlerinde ne de Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili bir dertleri var. Tek dertleri polemik üretmek, ona buna sataşmak, mahkemelerde kavga çıkarmak” ifadelerini kullandı.
SAVUNMA SANAYİ
17 Haziran 2026EKONOMİ
17 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Haziran 2026GÜNDEM
17 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Haziran 2026GÜNDEM
17 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4975 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3500 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3372 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3369 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3367 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.