Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kurban Bayramı namazını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Beştepe Millet Camisi’nde eda ettikten sonra basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Tüm Türkiye’nin ve İslam aleminin bayramını kutlayan Yılmaz, bu mübarek günlerin birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.
Bayram coşkusunun, bölgedeki savaş ve zulümler nedeniyle buruk yaşandığını belirten Yılmaz, özellikle Mescid-i Aksa’ya yönelik engellemeler, Gazze ve Batı Şeria’da yaşananlar, Lübnan’da bir milyondan fazla insanın yerinden edilmesinin kendilerini üzdüğünü ifade etti. Bu acıların son bulmasını ve Kudüs’ün bayramı daha farklı bir atmosferde karşılamasını temenni eden Yılmaz, Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılanların Kudüs’ün ruhuna ve Hazreti İbrahim’in mirasına ihanet olduğunu vurguladı.
Bölgelerindeki gerginliğe de değinen Yılmaz, İsrail’in kışkırtmasıyla başlayan İran’a yönelik saldırıları ve savaş durumunun tüm bölgeye yayılma riskine dikkat çekti. Türkiye olarak savaşın kimseye fayda sağlamadığını belirten Yılmaz, bir an önce diplomasi ve müzakerelere dönülmesi çağrısını yineledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu ve Cumhurbaşkanı liderliğinde tüm kurumların çaba sarf ettiğini de sözlerine ekledi.
Türkiye’nin bölgede bir istikrar merkezi ve adası konumunda olduğuna işaret eden Yılmaz, iç cepheyi güçlendirmek, huzuru ve kardeşliği pekiştirmek adına “Terörsüz Türkiye”nin önemine vurgu yaptı. Son dönemde yaşananların, “Terörsüz Türkiye”nin ne kadar anlamlı ve önemli bir süreç olduğunu gösterdiğini belirten Yılmaz, terörün gündemden kalktığı, kalkınmanın ve demokrasinin güçlendiği günlere hep birlikte yürüyeceklerini ifade etti.
“Türkiye Yüzyılı” vizyonuna değinen Yılmaz, bu vizyonun doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle 81 il ve 86 milyon vatandaş ile birlikte inşa edileceğini söyledi. Farklılıkların çatışma konusu değil, zenginlik olarak görüleceğini ve milli birliğin güçlendirilerek geleceğe yürüneceğini vurgulayan Yılmaz, bayram günü çalışanların da bayramını tebrik etti.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
04 Mayıs 2026EKONOMİ
04 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
04 Mayıs 2026GÜNDEM
04 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
04 Mayıs 2026GÜNDEM
04 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
183 kez okundu
2
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
181 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
181 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
181 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
168 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.