Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ramazan ayı boyunca düzenlenen “Külliye’de Ramazan” etkinlikleriyle 592 bin kişiyi ağırladı. Cumhurbaşkanlığı’nın ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikler, konserlerden tiyatro gösterimlerine, sergilerden geleneksel çocuk oyunlarına kadar geniş bir yelpazede kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerini kapsadı.
Etkinlikler, Beştepe Millet Kütüphanesi, Beştepe Millet Sergi Salonu, Beştepe Millet Camisi ve Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Program kapsamında, farklı yaş gruplarına hitap eden konserler, sahne gösterileri, söyleşiler ve geleneksel sanatlara yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Özellikle ebru, hat ve tezhip gibi geleneksel sanatların tanıtıldığı uygulamalı atölyeler, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Çocuklar için özel olarak hazırlanan oyun ve etkinlik alanları da yoğun ilgi gördü.
Beştepe Millet Sergi Salonu’nda kurulan kitap stantları, kültürel sergiler ve tanıtım alanları, ziyaretçilere farklı deneyimler sunarken, Bakanlıklar tarafından açılan stantlarda ise kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu stantlarda, bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli tanıtım etkinlikleri de düzenlendi.
Ramazan ayı boyunca düzenlenen etkinlikler, ailelerin ve çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Çocuklara yönelik tiyatro gösterileri, masal anlatımları ve eğitici atölyeler, minik ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesini sağladı. Ayrıca, farklı sanat dallarından isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşi ve dinleti programları ile konserler de etkinliklere renk kattı.
“Külliye’de Ramazan” etkinlikleri, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin zenginleştiği bir ortam yarattı. Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle tamamlanan program, Ramazan ayının manevi atmosferini kültürel etkinliklerle birleştirerek unutulmaz anılar biriktirilmesine vesile oldu. Etkinlikler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin sadece siyasi bir merkez olmanın ötesinde, kültür ve sanatın da merkezi olduğunu bir kez daha gösterdi.
SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026EKONOMİ
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
186 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
185 kez okundu
3
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
184 kez okundu
4
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
184 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.