İran Silahlı Kuvvetleri’nin savaşı yürüten birimi Hatemu’l Enbiya Merkez Karargahı, ABD ve İsrail’i Basra Körfezi’nde sivil gemilere saldırı düzenlemekle suçladı. Yapılan açıklamada, söz konusu saldırıların tekrarlanması halinde sert misilleme tedbirleri alınacağı konusunda uyarıda bulunuldu. Haberi TRT Haber kaynak göstererek aktarıyoruz.
Hatemu’l Enbiya Merkez Karargahı’ndan yapılan açıklamada, “Amerikan ve Siyonist düşmanlar, ardı ardına aldıkları yenilgiler ve İran Silahlı Kuvvetlerinin güçlü saldırısına karşı koyamamaları nedeniyle Basra Körfezi’nde özel gemileri ve yolcu taşımacılığını hedef alıyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğu ve İran’ın bu tür eylemlere sessiz kalmayacağı vurgulandı.
İran’ın bu suçlaması, bölgedeki gerginliğin tırmanmasına neden olabilir. Basra Körfezi, dünya petrol ticaretinin önemli bir geçiş noktası olması nedeniyle stratejik bir öneme sahip. Bu nedenle, bölgedeki herhangi bir istikrarsızlık, küresel enerji piyasalarını da olumsuz etkileyebilir.
ABD ve İsrail cephesinden henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, İran’ın bu tür suçlamaları daha önce de gündeme getirdiği ve bu tür iddiaların bölgedeki siyasi tansiyonu yükselttiği biliniyor. Bu gelişmeler, bölgedeki güvenlik dengesini etkileyebilecek önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor.
İran, açıklamasında, “Bu alçakça saldırının tekrarlanması halinde sert misilleme tedbirleri alınacağı konusunda uyarıyoruz” ifadelerini kullanarak, olası bir saldırıya karşı güçlü bir tepki vereceğinin sinyalini verdi. Bu durum, bölgedeki çatışma riskini artırabilir ve uluslararası toplumun dikkatini bölgeye çekebilir.
Olayın gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bölgedeki diplomatik çabaların artırılması ve gerginliğin azaltılması için uluslararası aktörlerin devreye girmesi bekleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
186 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
185 kez okundu
3
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
184 kez okundu
4
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
184 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.