İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde gerçekleştirdikleri rutin denetimler sırasında, şüpheli gördükleri bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Ancak sürücü, ekiplerin ikazına uymayarak kaçmaya çalıştı. Yaşanan kovalamaca sonucu motosiklet sürücüsü K.A.K., Çıldır Mahallesi 170. Sokak’ta yakalandı.
Yapılan kontrollerde, sürücünün alkolsüz olduğu ve ehliyetinin geçerli olduğu tespit edildi. Buna rağmen, ‘dur’ ihtarına uymamak ve plakasız araç kullanmak suçlarından K.A.K.’ye toplamda 246 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, sürücü belgesine 1 ay süreyle el konulurken, motosikleti de 2 ay süreyle trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi.
Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin gece saatlerinde gerçekleştirdiği uygulamalar da dikkat çekti. 23.30 ile 01.30 saatleri arasında yapılan sabit ve seyir halindeki denetimlerde toplam 55 araç kontrol edildi. Denetimler sonucunda, çeşitli eksikleri tespit edilen 3 araç sürücüsüne toplam 136 bin lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, bir araç trafikten men edildi. Uygulamalar kapsamında, 2 sürücünün alkollü araç kullanmaktan, 1 sürücünün ise plakasız araç kullanmaktan dolayı sürücü belgeleri geçici olarak iptal edildi.
Emniyet yetkilileri, trafik güvenliğinin sağlanması ve kurallara uyulması konusunda denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi. Sürücülerin trafik kurallarına riayet etmeleri ve olası cezai yaptırımlardan kaçınmaları önem arz ediyor. Bu tür denetimlerin, trafik kazalarını azaltma ve kent içi ulaşımın güvenliğini artırma amacı taşıdığı belirtildi. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması için trafik kurallarına uyulması gerektiği bir kez daha vurgulandı. [Kaynak: trthaber.com]
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
186 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
185 kez okundu
3
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
184 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
184 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.