Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını kınayarak, bu eylemlerin tehlikeli bir tırmanış olduğunu ve ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini belirtti. TRT Haber’de yer alan habere göre, Avn, İsrail’in altyapıyı, sivil tesisleri ve yerleşim alanlarını sistematik olarak hedef almasının “tehlikeli bir eğilimi” yansıttığına dikkat çekti.
Avn, İsrail’in sivillere karşı toplu cezalandırma politikası uyguladığını vurgulayarak, hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyecek bu eylemleri kınadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı, İsrail’in sivilleri ve temel altyapıyı hedef almasının, uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlali olduğunu belirtti.
Özellikle Kasımiye Köprüsü’nün hedef alınmasına değinen Avn, bu köprünün sivillerin kullandığı hayati bir geçiş noktası olduğuna işaret etti. İsrail’in bu köprüyü hedef alarak Litani Nehri’nin güneyi ile kuzeyi arasındaki coğrafi bağlantıyı koparmayı amaçladığını belirten Avn, “Bu, insani yardımın ulaştırılmasını engellemekte ve bir tampon bölge oluşturma, işgali sağlamlaştırma ve İsrail’in Lübnan topraklarına yayılmasını kolaylaştırma yönündeki şüpheli bir planın parçasıdır.” şeklinde konuştu.
Avn, uluslararası topluma, özellikle Birleşmiş Milletler (BM) ve BM Güvenlik Konseyi’ne seslenerek, sorumluluklarını üstlenmeleri ve İsrail saldırılarını engellemek için acilen harekete geçmeleri çağrısında bulundu. Uluslararası toplumun İsrail’in ihlalleri karşısındaki sessizliğine dikkat çeken Avn, “Devam eden sessizlik ve eylemsizlik, yalnızca daha fazla ihlali teşvik eder ve uluslararası toplumun güvenilirliğini zayıflatır.” uyarısında bulundu.
Haberde, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyini kuzeyine bağlayan önemli geçiş noktalarından Kasımiye Köprüsü’nü bombaladığı bilgisi de yer aldı. Bu saldırı, Avn’nin tepkisinin temelini oluşturuyor ve İsrail’in eylemlerinin savaş suçu teşkil edebileceğine işaret ediyor.
Lübnan Cumhurbaşkanı’nın bu sert açıklamaları, bölgedeki gerilimin daha da tırmanabileceğine dair endişeleri artırırken, uluslararası toplumun İsrail’e karşı nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026EKONOMİ
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
186 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
185 kez okundu
3
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
184 kez okundu
4
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
184 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.