İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev, güvenlik yetkililerinin tavsiyesi üzerine Ben Gurion Havalimanı’ndaki uçuş faaliyetlerine önemli kısıtlamalar getirildiğini duyurdu. Karar, havalimanının operasyonel kapasitesini doğrudan etkileyerek, hem uçuş sayısını hem de yolcu kapasitesini düşürüyor. Bu gelişme, İsrail’in içinde bulunduğu güvenlik durumunun bir yansıması olarak değerlendiriliyor.
Regev’in açıklamasına göre, 25 Mart 2024 tarihinde yerel saatle 17.00’den itibaren geçerli olmak üzere, havalimanında saatte iki uçak yerine sadece bir uçağın iniş ve kalkışına izin verilecek. Bu, havalimanındaki uçuş trafiğinde önemli bir azalmaya işaret ediyor. Ayrıca, her bir uçuş için izin verilen yolcu sayısı da 120’den 50’ye düşürüldü. Bu kısıtlama, havalimanındaki yoğunluğu azaltmayı ve güvenlik önlemlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Bakan Regev, güvenlik kurumlarının tavsiyelerine göre yönergelerin her an değişebileceğini de belirtti. Bu durum, havalimanındaki düzenlemelerin dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve güncel güvenlik değerlendirmelerine göre şekilleneceğini gösteriyor. Yetkililer, yolcuları ve havayolu şirketlerini olası değişikliklere karşı hazırlıklı olmaya çağırıyor.
Regev, Ben Gurion Havalimanı’nın sınırlı olarak açılmasının ardından İsrailli hava yolu şirketlerinin gerçekleştirdiği uçuşlarla yaklaşık 140 bin vatandaşın ülkeye geri döndüğünü de sözlerine ekledi. Bu bilgi, havalimanının yeniden açılmasıyla birlikte gerçekleştirilen tahliye ve geri dönüş operasyonlarının önemini vurguluyor. Ancak, mevcut kısıtlamalar, bu tür operasyonların gelecekteki seyrini etkileyebilir.
Bu gelişmeler, İsrail’in güvenlik politikalarının ve hava taşımacılığına yönelik uygulamalarının, ülkenin iç ve dış dinamiklerinden doğrudan etkilendiğini gösteriyor. Yetkililer, yolcuların ve havayolu şirketlerinin güncel bilgilere ulaşmaları ve seyahat planlarını buna göre düzenlemeleri konusunda uyarıda bulunuyor. Kısıtlamaların ne kadar süreyle devam edeceği ise belirsizliğini koruyor. Bu durum, İsrail’deki seyahat planları olanların dikkatle takip etmesi gereken önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
187 kez okundu
2
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
186 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
186 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
185 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
172 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.