Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) bünyesinde eğitim gören otizmli milli kayakçılar Aliye Zeynep Bingül ve Muhsin Murat Bingül, Fransa’da düzenlenen Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. İkiz kardeşler, şampiyonadan toplam 6 madalya ile dönerek Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.
Fransa’nın Gourette bölgesinde gerçekleşen şampiyonada Aliye Zeynep Bingül, süper büyük slalom, büyük slalom ve slalom yarışlarında 3 gümüş madalya kazandı. Kardeşi Muhsin Murat Bingül ise aynı kategorilerde 3 bronz madalya elde etti. Bu önemli başarı, Bingül kardeşlerin azim ve kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Başarılı sporcular, Erzurum Havalimanı’nda coşkulu bir karşılama töreniyle karşılandı. Davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılanan ikizler için Erzurum bar ekibi de gösteri sundu. Törene, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, üniversite yönetimi, sporcuların yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, karşılama töreninin ardından ETÜ’de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, sporcuları tebrik ederek, azmin engel tanımadığını vurguladı. Çakmak, “Aliye Zeynep ve Muhsin Murat’ın uluslararası arenada elde ettiği sonuçlar, azim ve kararlılıkla neler başarabileceğinin en güzel örneğidir. Geçtiğimiz aylarda Avusturya’da düzenlenen VIRTUS Open Alpin Kitzbühel Kayak Yarışması’nda sporcularımız dört madalya kazanmıştı. Her seferinde üzerine koyarak devam eden sporcularımız bu şampiyonada ise 6 madalya kazanarak ülkemize döndüler ve hepimize büyük bir gurur daha yaşattılar.” dedi.
İkizlerin babası Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ise, sporcuların başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bir baba olarak evlatlarımızın bu noktaya gelmesi, onların yıllardır verdiği emeği ve gösterdiği azmi görmek tarifsiz bir gurur. Bu başarı, sadece kazanılan madalyaların değil, fedakarlığın, inancın ve hiç vazgeçmemenin bir sonucudur.” şeklinde konuştu.
Bu başarı, otizmli bireylerin spor alanında da ne kadar başarılı olabileceğini gösterirken, aynı zamanda sporcuların aileleri, antrenörleri ve destekçileri için de büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Bingül kardeşlerin önümüzdeki şampiyonalarda da aynı başarıyı sürdürmesi ve Türkiye’yi gururlandırması bekleniyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3571 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3426 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3421 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3420 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3417 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.