ABD’nin New Mexico eyaletinde görülen tarihi bir davada, mahkeme Meta’yı çocukların cinsel istismardan korunmasına yönelik beyanlarının gerçeği yansıtmadığı ve eyalet tüketici koruma yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle suçlu buldu. Jüri, Meta’nın çocukların cinsel istismarı riskleri ve ruh sağlığı üzerindeki etkileri konusunda sahip olduğu bilgileri gizlediği, yanıltıcı açıklamalar yaptığı ve çocukların kırılganlıklarından faydalanan ticari uygulamalarda bulunduğu yönündeki iddiaları haklı buldu.
Mahkeme, Meta’nın her bir ihlal başına 5 bin dolar ceza uygulamasına karar verdi ve şirket toplamda 375 milyon dolarlık bir para cezası ödemeye mahkum edildi. Bu karar, Meta’nın platformlarında işlenen çocuk güvenliği ihlalleriyle ilgili bir davada ilk kez jüri kararıyla sorumlu tutulması anlamına geliyor. Karar, sosyal medya devinin çocukların güvenliği konusundaki politikaları ve uygulamaları üzerine önemli bir gölge düşürdü.
Dava süreci boyunca, Meta’nın çocukların cinsel istismarına karşı aldığı önlemlerin yetersiz olduğu ve bu konudaki sorumluluğunu tam olarak yerine getirmediği yönünde deliller sunuldu. Jüri, Meta’nın çocukların güvenliğini sağlamak için yeterli çaba göstermediğine ve bu konuda kamuoyunu yanıltıcı bilgiler verdiğine kanaat getirdi.
Kararın ardından Meta’dan yapılan açıklamada, şirketin çocuk güvenliğini ciddiye aldığı ve platformlarını korumak için çalıştığı belirtildi. Ancak şirket, karara itiraz ederek temyize başvuracağını duyurdu. Bu durum, davanın uzun bir süre daha devam edeceği ve Meta’nın hukuki mücadelesini sürdüreceği anlamına geliyor.
Bu dava, sosyal medya platformlarının çocukların güvenliği konusundaki sorumlulukları ve bu platformların çocukların ruh sağlığı üzerindeki potansiyel olumsuz etkileri hakkında önemli bir emsal teşkil ediyor. Benzer davaların gelecekte de görülmesi ve sosyal medya şirketlerinin çocuk güvenliği konusundaki politikalarını yeniden değerlendirmeleri bekleniyor. [Kaynak: TRT Haber](https://www.trthaber.com/haber/dunya/meta-cocuk-guvenligi-davasinda-375-milyon-dolar-para-cezasi-odeyecek-939041.html)
SAVUNMA SANAYİ
09 Mayıs 2026EKONOMİ
09 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
09 Mayıs 2026GÜNDEM
09 Mayıs 2026
1
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
192 kez okundu
2
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
191 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
186 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
186 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
179 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.