Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi’nde (STRATCOM), küresel sistemin karşı karşıya olduğu zorlukları değerlendirdi. TRT Haber’in haberine göre, Yılmaz, “Uluslararası Sistemde Kopuş: Krizler, Anlatılar ve Düzen Arayışı” temasıyla gerçekleştirilen zirvede, küresel ve bölgesel krizlerin birbirini tetiklediği bir döneme işaret etti.
Yılmaz, uluslararası sistemin adalet üretme ve istikrar sağlama kapasitesinin aşındığını vurgulayarak, belirsizliklerin arttığı bu dönemin küresel ekonomiye de olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Kurallara dayalı sistemin yerini güç siyasetine bırakmasıyla birlikte güven, meşruiyet ve anlatının sorgulandığını ifade eden Yılmaz, “Güçlüysem istediğimi yapabilirim anlayışı uluslararası hukuku zayıflatırken, iç siyasette de meşruiyet krizlerine yol açmakta ve demokratik süreçlere zarar vermektedir,” dedi.
Gazze’deki insani trajedi, bölgedeki gerilimler ve İran merkezli gelişmelerin, uluslararası sistemin mevcut yapısıyla bu krizlere karşılık vermekte zorlandığını gösterdiğini belirten Yılmaz, sağlık, güvenlik, ekonomi, iklim ve göç alanlarındaki krizlerin artık istisnai durumlar olmaktan çıktığını ve siyasi gündemin kalıcı bir parçası haline geldiğini söyledi. Her yeni gelişmenin mevcut kırılganlıkları derinleştirdiğini ve yeni risk alanları ürettiğini ifade etti.
Yılmaz, özellikle İsrail’in kışkırtmasıyla başlayan İsrail/ABD ile İran savaşına dikkat çekerek, bu savaşın bölgesel ve küresel istikrar üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Savaşın insani, ekonomik ve çevresel maliyetlerine vurgu yapan Yılmaz, Türkiye’nin bu savaşın bir an önce sona ermesi, ateşkesin sağlanması ve diplomasi yoluyla çatışmaların çözülmesi yönündeki çabalarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumların bu yöndeki çalışmalarına değinen Yılmaz, Türkiye’nin bu konudaki perspektifini her platformda ortaya koyduğunu belirtti.
Yılmaz, İran’daki savaşın gölgesinde ve bu durumdan istifade ederek İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’daki eylemlerine de dikkat çekti.
SAVUNMA SANAYİ
27 Haziran 2026EKONOMİ
27 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
27 Haziran 2026GÜNDEM
27 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
27 Haziran 2026GÜNDEM
27 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3626 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3459 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3456 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3454 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3453 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.